Vanametalliks toodi tosin tonni kaaluv kombain

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanametall.Foto on illustreeriv
Vanametall.Foto on illustreeriv Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti ühe juhtiva metallikok­kuostja, BLRT Gruppi kuuluva Refonda kevadise kokkuostukampaania käigus toodi kõige rohkem vanametalli Rakvere esindusse.


Aprilli teisel poolel alanud kampaania käigus saab vanametalli kokkuostupunkti tooja olenevalt kogusest lisaks hinnakirjajärgsele tasule 200-500 krooni preemiaraha ühe toodud tonni kohta. Kokku on Refonda üleriigilise kampaania käigus maksnud preemiaraha enam kui miljon krooni.

Kampaania ajal on kõikidesse Re­fonda esindus­tesse toodud metalli kolmandiku võrra rohkem kui tavaliselt.

Refonda Rakvere piirkonna juhi Mihhail Zotovi sõnul toodi kampaania ajal kokkuostu selliseid asju, mida varem ei ole toodud. “Näiteks toodi meile kombain, mis kaalus enam kui 12 tonni,” ütles Zotov.

Kombaini vastuvõtmine ja kaalumine oli omaette katsumus. “See oli esimene kord meie esinduse ajaloos, kui meile on toodud nii suur asi. Kuna meie kaal on väiksem, siis pidime kasutama spetsiaalsed rööpaid, et selline monstrum kaalutud saaks,” rääkis Zotov.

Musta metalli ühe tonni tavahind on kokkuostus olnud kuni 3700 krooni, värviliste metallide hind aga ulatunud 80 000 kroonini.

Refonda juhatuse liige Viktor Sagal ütles, et Refon­da peab väga oluliseks inimeste teavitamist, et kasutult seisvate metallesemete toomine metallikokkuostu on kõige keskkonnasõbralikum ja ühtlasi tulusaim viis neist vabanemiseks.

“Kampaania eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust. Väga paljud lihtsalt ei tea, et vanametalli on võimalik päris korraliku raha eest kokkuostu viia,” ütles Sagal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles