15-aastase neiu mõrvas süüdistatav tunnistas kohtus oma süüd

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseibuss süüdistatavaga sõidab Rakvere kohtumaja hoovi.
Politseibuss süüdistatavaga sõidab Rakvere kohtumaja hoovi. Foto: Marianne Loorents

Esmaspäeval Rakvere kohtumajas alanud Tamsalu koletu mõrva kinnise protsessi avaistungil tunnistas 15aastase Marily tapmises süüdistatav Valeri oma süü üles.

Ülejäänud kaks kohtualust aga oma süüd ei tunnistanud.

Eelmise aasta 22. märtsi hommikul leiti Tamsalu terviserajalt Kuressaarest pärit 15aastase Marily surnukeha. Viru ringkonnaprokuratuur saatis üldmenetluses kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse toona 16aastast Valerit mõrvas, tema 33aastast õde Nataljat mõrvale kaasaaitamises ja sugulise kire rahuldamises ning 52aastast Sulevit seadusliku aluseta vabaduse võtmises ning vägistamises.

Tuginedes ekspertiisi tulemusele, väitis prokurör, et tüdruk tapeti terviserajal ja surma põhjuseks olid hulgalised raiehaavad.

Süüdistuse kohaselt võtsid Valeri, Natalja ja Sulev eelmise aasta 18. märtsi õhtul Marilylt vabaduse ning hoidsid teda Tamsalus Koidu tänaval asuvas korteris kuni 21. märtsi õhtuni. Sel ajavahemikul tarvitati tüdruku suhtes vaimset, füüsilist ja ka seksuaalset vägivalda.

“Uurimise käigus kogutud tõendid annavad alust süüdistuseks, et tüdruk tapeti, varjamaks tema kallal toime pandud kuritegusid,” ütles kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Viru ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Sirje Merilo.

Eilsel istungil kuulati tunnistajaid ja uuriti kirjalikke tõendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles