Andres Jaadla arendab tuleviku-energiamajandust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla osales nädala algul Euroopa Liidu regioonide komitee keskkonna, kliimamuutuste ja energeetika komisjoni koosolekul. .
Andres Jaadla osales nädala algul Euroopa Liidu regioonide komitee keskkonna, kliimamuutuste ja energeetika komisjoni koosolekul. . Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere linnavolikogu aseesimees Andres Jaadla osales esmaspäeval ja teisipäeval Euroopa Liidu regioonide komitee keskkonna, kliimamuutuste ja energeetika komisjoni koosolekul, kus arutati Euroopa uue energia tegevuskava.


“Euroopa Komisjoni poolt Euroopa energiastrateegias ajavahemikuks 2011–2020 esile toodud energiamajanduse prioriteedid on tänapäevaste integreeritud tarnevõrkude loomine energia eri vormide jaoks, säästva energiasüsteemi loomine 2050. aastaks, juhtiv roll tehnoloogiliste uuenduste alal, tugeva ja kooskõlastatud Euroopa Liidu välise energiapoliitika loomine ja Euroopa Liidu kodanike kaitse,” rääkis Jaadla.

Kohalikel ja piirkondlikel omavalitsustel on tema sõnul kavandatud plaanide elluviimisel oluline roll. “Nad vastutavad planeerimise, lubade andmise, investeerimise, hangete, tootmise ja tarbimisega seotud tegevuste eest,” loetles Andres Jaadla.

Rakvere linnavolikogu aseesimehe sõnul keerlesid arutelud selle ümber, et piirkondade vahel Euroopas on suured erinevused, et kavandatavad poliitikad võivad teatud süsteeme, sektoreid ja piirkondi eriti palju puudutada ja et meetmete rakenduse ja kohandamise võimalused, mis varieeruvad sektorite ja piirkondade kaupa, on tihedalt seotud energiasüsteemi ja sotsiaalmajandusliku arenguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles