Digibokside järele oli suur nõudlus

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eilne üleminek digitelevi­si­oo­ni­le tõi eelnevatel päevadel tehni­ka­kauplustele tublisti lisatööd, sest neid, kes veel viimasel minutil endale digiboksi tulid mu­ret­sema, oli palju. Ja jätkus veel eilsekski.



Kaupluse Meloodia müüja-konsultant Jaanus Lassur ütles, et eks selleks olid nad ka valmis­tu­nud.

“Teada on, et väga suur selts­kond jätab asja viimasele mi­nutile. Ja üksjagu on neid, kes teevad ostu võib-olla alles juu­likuu esimestel nädalatel või on ostu sooritamine ra­ha­ko­ti taga,” kõneles Lassur.

Meloodiast tühjade kätega üks­ki klient siiski lahkuma ei pi­da­nud, selle eest oli kauplus hoo­litsenud.

Samuti on elavnenud teleri­müük, mida oligi oodata.
Sarnaselt bokside müügiga on hästi läinud ka antennidega kauplemine. “Väga paljud va­hetavad selle (antenni – toim.) välja, ja kui natuke selgi­tus­tööd teha, siis seda enam jõuab kohale, et oleks vaja vana kolu katuselt alla tuua,” lausus Lassur, kes veel eile ennelõu­nat müüs mitu boksi ja antenni.

Kaupluse Expert klienditeenindaja Raul Kontkar rääkis, et nemad tõid laost nädalas kahel kor­ral digibokse ja on need ära müünud.

“Me tõime nädalas kaks port­su digibokse. Ja kõik on läbi müüdud. Need kõige odavamad digiboksid, mis maksid 799 krooni, ainult viie vabakanali vaatamiseks, need on Tallinna laost otsas ja ei oska öelda, millal neid Eestisse juurde võib tulla,” märkis Kontkar.

Üleeile müüs Expert 25-30 boksi, eile ennelõunal oli kauplus müünud juba umbes 20 boksi. Antennid lähevad täpselt samamoodi kaubaks.

“Maaletoojad, kes digi­bok­se, antenne ja vajalikke juhtmeid toovad, ütlevad, et praegu on Eestis põud niisugustest toodetest, näiteks juhtmetest, mil­lest pole 25 aastat puudust olnud,” teadis klienditeenindaja rääkida.

Mõlemas poes julges klienditeenindaja digibokside suurt nõudlust ennustada vähemalt kuuks ajaks.

“Suvi on suures osas ees ja inimesed lähevad linnast suvila­tes­se ning avastavad, et televiisor pilti ei näita,” pakkus Jaanus Lassur, kes kindlasti veel digibokse vajavad.

Kodumaiste telejaamade ju­hid ja digilevi valitsuskomisjoni liikmed lülitasid eile hommikul kell 5 Tallinna Teletornis väl­ja vana analoogtelevisiooni saat­jad ning kogu Eesti läks täie­likult üle tavaantenniga vaa­datavale digilevile.

Digitaaltelevisioonile ülemi­ne­ku valitsuskomisjoni juhi Jüri Piheli sõnul lõppes eile üks etapp Eesti teleajaloos. “1955. aasta juulikuus läks Eestis eetrisse esimene telesaade – märgilise tähendusega aasta enne Soome televisiooni käivitamist,” ütles Pihel.

“55 aastat hiljem, täna kell 5 hommikul, sai see ajajärk Eesti telemaastikul otsa ning meid kaks inimpõlve teeninud analoogtelevisioon muutus ajalooks.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles