Tehniline probleem jättis STV kliendid jalgpallita

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehniliste probleemide tõttu ei saanud Vinni elanikud mitu päeva korralikku telepilti vaadata.
Tehniliste probleemide tõttu ei saanud Vinni elanikud mitu päeva korralikku telepilti vaadata. Foto: Erakogu

Vinnis elav STV klient kurtis Virumaa Teatajale, et ei jalgpalli MMi veerandfinaali ega ka teisipäevast poolfinaali ei õnnestunud Vinni STV klientidel vaadata. “Minu pöördumise peale (meilitsi) vastas operaator, et spetsialistid tegelevad, et asi ei korduks,” selgitas ta.


Paraku kordus see ikkagi ja ka STV infotelefon andis vastuseks vaid kutsuvat muusikat.

“Üsna naljakana mõjub siinkohal juuni algul STV saadetud reklaam, mis teatab, et digipööre STV kliente ei puuduta ja seega pole neil vaja muretseda. Muret polnud, telekat ka mitte,” kommenteeris klient lustlikult.

Kolmapäeva õhtuks oli telepilt siiski ideaalses korras ja jalgpallihuviline loodab finaalmängu täies mahus nautida.

Probleeme on olnud aga ka Rakvere linnas. Kolmapäeva õhtul ei näidanud linnas mitmel pool telepilti mõnda aega Eesti kanalid ja ekraanilt vaatas saadete asemel vastu vaid teade, et signaali pole.

AS STV juhatuse liige Erik Reinaru sai probleemist juhatuse liikmena teada kolmapäeval ja uurimisel selgus, et tegu on tehnilise küsimusega.

"Antud piirkonnas on tehniline probleem eetrisignaali vastuvõtuga, arvan, et ka klientidel, kes vaatavad eetrist Eesti kanaleid digiboksi vahendusel, eriti peale üleminekut digile alates 01.07.2010," selgitas ta.

“Eesti kanalieid võtame vastu eetrist ja edastame kaabelvõrku, teisi kanaleid võtame vastu satelliidilt. See piirkond jäi pärast digile üleminekut kahe saatja vahele, signaal on ebastabiilne,” selgitas Reinaru.

Kolmapäeval vastas ta ka ise mitme kliendi meilidele, et asjaolusid selgitada.

“Otsime võimalust, kuidas transportida signaal otse Tallinnast või Rakverest,” püütakse tema sõnul probleemile võimalikult kiiresti lahendus leida.


"Eile oli rike Rakvere keskjaamas 21.20-21.50, põles läbi antennivõimendi katusel, võib-olla tõesti äikese tagajärjel, ei oska täpselt öelda põhjust. Häiritud oli Eesti kanalite ETV, ETV2, Kanal 2, Kanal 3 ja Kanal 11 edastamine kaabelvõrgus Rakveres, Tapal ja Tamsalus. Häiritud signaal oli üle 1500 kliendil," lisas Reinaru.

STV palub tekitatud ebamugavuste pärast vabandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles