Enamikus Virumaa kodudest on suitsuandurid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsis kontrollis päästeamet kodudes tuleohutust.
Märtsis kontrollis päästeamet kodudes tuleohutust. Foto: Aivar Aotäht

Ida-Eesti päästekeskuse tuleohutusbüroo inspektorite tänavu poole aasta jooksul tehtud kontrollkäikude andmetel on suitsuanduriga varustatud üle 97 protsendi Virumaa majapidamistest.


Inspektorid kontrollisid autonoomse suitsuanduri olemasolu ja töökorras olekut Virumaal 347 elamupinnal.

Neist puudusi avastati 82 majapidamises: suitsuandur puudus kümnes ja oli valesti paigaldatud 72  elamus/korteris. Järelkontrolli andmetel on neljandik puudustest tänaseks kõrvaldatud.

Elanikkonna suitsuanduritega varustatuse hüppelist kasvu Virumaal kinnitab ka eelmise aasta sügisel Emori läbi viidud elanikkonna tuleohutusteadlikkuse uuring.

Sellest selgus, et ida regioonis oli suitsuandur 84 protsendil leibkondadest (Eesti keskmine 78%). Aastal 2008 oli anduri koju paigaldanud vaid neljandik virumaalastest.

Suitsuandurit hindas eelmisel aastal vajalikuks 93, aasta varem 75 protsenti regiooni elanikest.

Päästekeskuse tuleohutusbüroo juhataja Carmen Kond tuletab inimestele meelde, et suitsuanduri töökorras olekut saab testida, hoides korpusel asetsevat testimisnuppu mõne sekundi vältel all.

„Kui andur valjuhäälselt vilistama hakkab, siis on see töökorras, kui aga häält ei tee, on selle patarei tühjaks saanud ja tuleb otsekohe uue vastu vahetada,“ selgits Kond.

Samuti tuleks suitsuandurit mõned korrad aastas tolmust puhastada.

Anduri õige paigaldamine ja hooldamine tagab selle õigeaegse tööle rakendumise tulekahju korral.

Siis on võimalik kiire tegutsemisega põleng käepäraste vahenditega ise kustutada või ohutult ruumidest lahkudes oma elu päästa.

Tulekahju varajase avastamise korral on väiksem ka varaline kahju. Suitsuandur on eluruumides kohustuslik möödunud aasta 1. juulist.

Lisainformatsiooni suitsuanduri kohta saab ööpäevaringselt töötavalt päästeala infotelefonilt 1524 ja ennetustöö teemalehelt: www.suitsuandur.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles