Karastusjoogid ja jäätis lähevad palavaga kaubaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro Fotoagentur/Scanpix.

Suvel palavate ilmadega rõõmustavad kauplused jäätise ja jookide müügi mitmekordistumise üle, kuid kahanenud on nõudlus liha järele ning muret teevad tõrkuvad külmseadmed.


ASi Selver avalike suhete juhi Annika Vilu sõnul on Rakveres Krooni Selveris kuumade ilmadega vee ja jäätise müük kahekordistunud. Palavaga on populaarsed ka puu- ja köögiviljad, eriti arbuus ja tomat. “Möödunud nädalal müüdi Krooni Selveris 5000 jäätist ning
15 000 pudelit vett ja mahla,” märkis Vilu.

Samas on õlle nagu ka muu alkoholi müük jäänud tavapäraseks. “Krooni Selveri käive tervikuna märkimisväärselt muutunud ei ole,” ütles Annika Vilu.

Paljud inimesed on näinud, et viimastel päevadel on mitu Krooni Selveri letti kinni kaetud, ning rääkinud, et külmkambrid ei toimi korralikult.

“Krooni Selveris on praegu kõik letid ja külmikud töökorras, küll aga oleme mõned väljapanekud osaliselt kinni katnud või tuled kustutanud, et energiat säästa,” rääkis Vilu ning lisas, et kuum ilm on kauplusketi jaoks väljakutse ning külmutite tööl hoitakse pidevalt silma peal.

Ärimees Oleg Gross ütles samuti, et temale kuuluvates toidupoodides käib praegu rahvast palju ning nõudlus jäätise ja karastusjookide järele on väga suur. Gross lisas, et samas ostetakse vähem lihatooteid.

Poodide varustamisega üldiselt probleeme ei ole. “Meil on keskladu, kust kaup vastavalt vajadusele poodidesse laiali viiakse,” sõnas Gross.

Ta tõdes, et külmutusseadmete tööga on praegu natuke probleeme, ning palus inimestelt mõistvat suhtumist, kui juhtub, et näiteks jäätis on veidi sulanud.

“Külmutusseadmed, mida Eestis enamasti kasutatakse, ei ole tegelikult nii kuumade ilmade jaoks mõeldud,” selgitas ta.

Väikepoodidel läheb hästi

Sagadi poe omanik Maret Semjonova ütles, et kauplus töötab aasta ringi just tänu suvedele, mil inimesi käib oluliselt rohkem kui muul ajal, ning seetõttu on võimalik ka talved üle elada.

Semjonova sõnul lähevad suvel kaubaks eelkõige joogid ja jäätis. Kaubaautod käivad peaaegu iga päev, ning kui ka mõni asi peaks otsa saama, on võimalik tavapärane tootevalik kiiresti taastada.

Külaskäik Võsu kauplusesse näitas, et sealsetel jäätiselettidel, joogiriiulitel ja teiste toidukaupade lettidel on valik mitmekesine.

Maakaupluse kohta on suvel ostjaid harjumatult palju ja kaks kassapidajat töötavad tempokalt, et järjekorrad pikaks ei veniks.

“Suvel on ikka rahvast rohkem kui muidu,” lausus kaupluse juhataja Külli Jalak. Samas ütles kolm aastat Võsul töötanud naine, et sedavõrd suurt ostjaskonda kui tänavu suvel ei ole ta varem näinud.

Salla mees Hando Kuntro rääkis, et esmavajaliku saab kohalikust poest kätte. Samas on aeg-ajalt mõnest tootest puudus: näiteks ei olnud selle nädala mitmel päeval Salla poes saada suuri pudeleid limonaadi ja kalja.

Toodang on mitmekordne

Aktsiaseltsi Viru Õlu tegevjuht Ott Licht ütles, et nõudlus nende toodete järele on kõvasti kasvanud. “Keskmiselt toodame poole rohkem kui eelmisel suvel,” lausus Licht ja lisas, et teiste aastaaegadega ei saa üldse võrrelda.

Ott Lichti sõnul tehakse kõik endast olenev, et piisavas koguses õlut, limonaadi ja teisi jooke toota. “Suvehooajaks toodetakse muidugi ka ette ja väike puhver on olemas,” nimetas Licht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles