Raudteeremont muudab rongide sõiduplaane

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa raudteejaam.
Tapa raudteejaam. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti Raudtee tütarettevõtte EVR Infra Rail teostab Baltica projekti raames raudtee kapitaalremonti Tallinna-Tapa liinil. Remonditööd toovad kaasa ka muudatused reisirongiliikluse graafikus.


Hetkel käivad remonditööd Kehra-Aegviidu liinil (reisirongiliiklust mõjutab see EVR Infra Raili ettevõtte esindaja sõnul kuni 26. juulini).


Järgmisena teostatakse kapitaalremonti Ülemiste-Lagedi liinil (remondiperiood 9. juuli - 27. august) ja Raasiku-Kehra liinil (2. august - 13. oktoober).

Lisaks kapitaalremondile toimub käesoleval aastal veel sama projekti raames ballastipuhastus Aegviidu–Tapa liinil (23. august - 26. november).

Remonditööde ajaks kehtestatud ajutised kiirusepiirangud ja sellest tulenevad reisirongide graafikumuutused on vajalikud reisijate ja raudteeäärsete elanike ohutuse tagamiseks.

Edelaraudtee palub olla reisijatel tähelepanelik ning püüab koduleheküljele www.edel.ee operatiivselt sõiduplaani muudatused üles panna. Samuti on Edelaraudtee esindaja sõnul paigaldatud peatuste stendidele info muudatustest rongiplaanides.

Samuti teostatakse remonditöid jaamades – jaamateede remondid ja peateede pöörmete vahetused Ülemiste, Lagedi, Raasiku, Kehra, Lehtse ja Tapa jaamas.

Antud tööd ei mõjuta tööde teostaja EVR Infra Raili esindaja sõnul olulisel määral reisirongiliiklust. Samuti jätkub Eesti Raudtee infrastruktuuril paiknevate reisiveoplatvormide ümberehitus.

Remondi eesmärk on tagada reisirongide kiiruseks 120 km/h ja vähendada uute rööbaste kokkukeevitamise teel mürataset.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles