Noored rollerijuhid häirivad rakverlasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motoroller Rakvere südalinnas. Pilt on illustratiivne.
Motoroller Rakvere südalinnas. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere linnas Laial tänaval elav mees on hädas noortega, kes õhtuti, ka pärast kella 23, sõidavad ringi rolleritega ja tekitavad sellega häirivat müra.

Et tegu pole sihipärase sõitmisega, näitab mehe sõnul see, et ühed ja samad noored “löristavad” oma masinatega mitu korda edasi-tagasi. “Keelama minna ei julge, visatakse pärast veel aknad sisse,” lisas ta.

Näiteks võtavad noored keskväljaku poolt tulles hoo sisse, sõidavad tänaval ja võtavad gaasi maha ning lähevad uuele ringile või näitavad muul moel oma masina võimekust ja enda sõiduoskust. “Mina istuks pruudiga ikka puu all ja musitaks, mitte ei löristaks temaga edasi tagasi,” viskas mees häiriva olukorra üle nalja.

Ka politsei on saanud korduvalt linnakodanikelt teateid, et rollerijuhid rikuvad pärast kella 23 oma ringisõitmisega öörahu.

“Kahjuks pean tunnistama, et rolleri näol on tegemist sõidukiga ja kui rollerijuhid ei riku liikluseeskirja ning nende sõiduriist on tehniliselt korras, jäävad politsei käed selles suhtes lühikeseks. Politsei kindlasti kontrollib neid kaebusi ja reageerib rikkumiste korral, kuid rõhutan, et vastutusele saab rollerijuhte võtta vaid liikluseeskirja rikkumiste korral,” selgitas Rakvere politseijaoskonna patrullteenistuse vanem Margo Kukk.

Kukk nõustus, et osal rolleritel on mootorist tulev hääl väga vali ja õhtusel ajal on see iseäranis häiriv, kuid seda ei ole politseinikel kohapeal võimalik mõõta. “Siiski rollerite puhul, mis panevad toime sõiduki tehnilisest seisukorrast põhjustatud õigusrikkumise, on politseil võimalus saata sõiduk tehnilisse ekspertiisi. Kogu olukorrale loodame leevendust saada järgmise aasta 1. jaanuarist kehtima hakkava uue liiklusseadusega, mis kehtestab rollerijuhtidele tunduvalt karmimad nõuded,” rääkis Kukk.

Rakvere linna avaliku korra eeskiri sätestab, et alla 16aastased alaealised ei või viibida ilma täiskasvanud saatjata avalikes kohtades kella 23-6, kuid ajavahemikus 1. juunist kuni 31. augustini on alaealisel keelatud viibida avalikes kohtades ilma täiskasvanud saatjata kella 24-5.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles