Äikesetorm tabas valusalt Sõmeru valda

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormi käes langenud puu tabas Sõmerul noortekeskuse ees sõiduautot.
Tormi käes langenud puu tabas Sõmerul noortekeskuse ees sõiduautot. Foto: Erakogu.

Eile Lääne-Virumaad tabanud torm tekitas suurimaid kahjusid Sõmeru vallas, kus rebis mitmes paigas suuri puid koos juurtega välja, vigastas elektriliine, inimesed õnneks viga ei saanud.


“Kõige suuremad kahjud ongi Sõmeru keskuses, Näpil ja Kooväljal,” rääkis Sõmeru vallavanem Peep Vassiljev.

Tema sõnul rikkus torm ka kolme korrusmaja ja ühe individuaalelamu katused.

“Sõmeru kooli ümber oleks justkui lageraie tehtud, lasteaia ümbrus sai kõvasti kannatada, samuti Näpi laste mänguväljaku ja söökla ümbrus,” loetles Vassiljev.

Parajasti remondis oleva Sõmeru noortekeskuse ette pargitud objektijuhi auto jäi langenud puu alla ning on nõnda kahjustatud, et tuleb tõenäoliselt arvelt maha kanda.

Vallavanem Peep Vassiljevi esialgse hinnangu kohaselt vajab laastamistöö tagajärgede likvideerimine 200 000-300 000 krooni.

“Võimalik, et isegi rohkem, kulud on igatahes suured. Me ei ole veel talve lumelükkamise miinusmiljonist lahti saanud ja nüüd tuleb tormi tõttu reserv tühjaks teha. Seda ei oleks osanud keegi uneski ette näha,” kommenteeris Vassiljev.

Eile õhtul Lääne-Virumaad tabanud äikesetormi tõttu said päästjad ajavahemikul kella 17.32-21.25 väljakutseid loodusjõududest põhjustatud juhtumitele 32 korral.

Marko Rillo tehtud fotosid Sõmerut tabanud tormist näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles