Läti rattasportlane maandus helikopteriga mänguväljakul

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helikopter maandus Rakveres laste mänguväljakule.
Helikopter maandus Rakveres laste mänguväljakule. Foto: Arvet Mägi

Läinud laupäeval maandus Lätist pärit helikopter Rakveres laste mänguväljakule. Selle pardal oli jalgrattavõistlustel osalev reklaami- ja meediakontserni Alpha Baltic Group juht Lauris Spillers.


Õhusõiduki maandumiseks on vaja maaomaniku luba. Rakvere linnapea Rannar Vassiljev ütles, et helikopteril maandumiseks linnavalitsuse luba polnud. 

“Meid ei ole maandumisest informeeritud ega luba küsitud,” sõnas Vassiljev. Linnapea hinnangul peaksid lennusõiduki juhidki käituma vastavalt kehtestatud seadustele.

“Me ei keela maandumist, kuid enne seda tuleks valida selleks sobilikud platsid,” lausus Vassiljev.

Pealtnägijate sõnul maandus helikopter laupäeva õhtul kella viie ajal Koidula tänavas ringtee muruplatsil, olles enne tükk aega maandumiseks sobivat kohta otsinud.

Poolteist tundi hiljem potsatas lennumasin laste mänguväljakule. Pealtnägijate hinnangul oli kummaline, et otse laste mänguväljakule maandus.

Lauris Spillers ütles Virumaa Teatajale, et tema rendib helikopterit koos piloodiga. Seega on vajalike lubade hankimine rendifirma ülesanne.

Ta tänas Virumaa Teatajat huvi tundmise eest, kuid lisas, et ta pole huvitatud avalikult kommenteerima teemasid, mis puudutavad tema vaba aega ja hobisid.

Virumaa Teataja andmetel on sama Läti ettevõtja varemgi kopteriga siinsetel rattavõistlustel käinud.

Rakvere politseijaoskonna juht Lembit Kalda selgitas, et politsei saab sekkuda lennumasinatega seonduvasse kahel juhul: õnnetuse korral või kui keegi esitab konkreetse kaebuse. Lennuliiklusega seotud menetlus­õigused on antud lennuameti ja tarbijakaitse pädevusse.

Kalda sõnul võib ringtee muruplatsile maandumist hinnata liiklusseaduse rikkumiseks. Sõidukid sinna sõita ei tohi. “Helikopter on samuti sõiduk,” selgitas Kalda.

Maandumisloa puudumist võib maakonna politseijuhi hinnangul käsitleda avaliku korra rikkumisena.

Kalda sõnul alustab politsei lennumasinatega seonduva üle menetlust vaid siis, kui keegi teeb mundrikandjatele konkreetse avalduse.

Lennuametist öeldi, et Läti lennuametile esitatakse laupäeval Rakveres maandunud helikopteri kohta järelepärimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles