Helkuri kandmine on suvelgi kohustuslik

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Postimees

Kuigi õhtud on veel kaua valged, tuletab politsei inimestele meelde, et pimedas on helkuri kandmine suvelgi kohustuslik.


Politsei andmetel on osa omavalitsusi otsustanud raha kokkuhoiu eesmärgil tänavavalgustuse suveperioodiks kas osaliselt või täielikult välja lülitada.

Kui tänavavalgustus ei põle, siis hämaruse saabudes muutuvad teel olevad inimesed autojuhtidele raskesti märgatavaks.

Rakvere politseijaoskonna patrullteenistuse vanema Margo Kuke sõnul torkavad silma helkurita spordisõbrad Pajusti kergliiklustee ümbruses.

Hilisel ajal sõidetakse jalgratastel ja rulluiskudel, kuid unustatakse end nähtavaks teha.

Kergliiklejat aitavad paremini nähtavaks teha heledamad riided, helkurvest või põlev taskulamp. Kui suviste riiete külge on helkurit ebamugav kinnitada, siis alternatiiviks pakkus politseinik takja või magnetiga ajutiselt kinnitatavad helkurribad.

Jalgratturitel on politsei hinnangul oluline helkurvesti kandmine, sest jalgratas on ühe tulega liikuv objekt, mille liikumiskiirust on autojuhtidel otsevaates raske hinnata. “Kui teist autot märgatakse, siis üksik jalgrattatuli võib jääda kahe silma vahele,” sõnas Kukk.

Pimedal ajal sõites peab jalgrattal olema ees valge ja taga punane tuli või punane helkur.

Margo Kukk tuletab inimestele meelde, et liikluseeskirja järgi peab jalakäija pimedal ajal või halva nähtavuse korral kõnniteeta või valgustamata teel liikudes kasutama helkurit või süüdatud laternat.

Korravalvurid hakkavad üha rohkem tähelepanu pöörama helkuri kandmisele. Valgustamata teel helkurita kergliiklejale võib politsei määrata kuni 600 krooni suuruse trahvi.

Kui helkurita jalakäija põhjustab liiklusõnnetuse või liiklusohtliku olukorra, küündib trahvisumma kuni 6000 kroonini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles