Urmo Aava ja Georg Gross tegid Kehala rallisprindi eel testipäeva

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Gross Kehala rajal.
Georg Gross Kehala rajal. Foto: Margus Kiiver

Laupäeval, 14. augustil sõidetakse Kehala Ringil Eesti rallisprindi meistrivõistluste etapp, Grossi Toidukaubad Kehala Rallisprint. Lisaks uuendatud rajale on õhus põnev duell kahe WRC autol osaleva mehe, Urmo Aava ja Georg Grossi vahel.

Mõlemad mehed olid esmaspäeval Kehala Ringil, kus tehti väike test ja sõidutati toetajaid. Sõideti Kehala Ringi sellel osal, mida sprindil ei kasutata, paar kurvi, mis testil sees olid, sõidetakse sprindil teistpidi.

Urmo Aava, kes pole WRC autoga sõitnud pea poolteist aastat tunnistas, et kogemus oli suurepärane.

“Eks vaikselt hakkab meelde tulema, aeglastes kurvides pole probleemi, kiirete kurvidega on nii, et tean mida pean tegema aga hetkel veel ei suuda. Kuid küll see tuleb. Rada ise on Kehalas äge, pealtvaatajatele on vaatamist küllaga. Kaardilugejaks on mul Silver Kütt,” rääkis Aava testist Ford Focus WRC autoga.

Duell samuti Ford Focus WRC autol sõitva Georg Grossiga saab olema Aava sõnul põnev. “Lihtsat pole siin midagi, Georg on kindlasti kiire, samas läheme ise ka kiiresti sõitma ja annan endast selle maksimumi mis mul hetkel varuks on,” ütles Aava.

Georg Gross jäi samuti testiga rahule ja tõdes samuti, et duell Aavaga saab olema huvitav.

“Tehnika toimis korralikult, hea päev oli. Urmoga võidusõidus on väga raske öelda, kes ettepoole jääb. Istusin korra ka Urmo kõrval, kui ta Kehalas esmaspäeval oma esimesi ringe tegi. Siis oli tal juba vaatamata sellele, et kaua sõitnud ei ole, tempo hea. Hiljem läks asi veel paremaks. Eks ma loomulikult tean seda rada hästi, olen nii vanema kui uuema osa ehituse
juures olnud, ühesõnaga sõit saab olema põnev,” räägib Gross.

Mõlemad mehed kinnitavad aga ka seda, et kibe konkurent saab olema N-rühma Subarul sõitev Ott Tänak.

“Ott on väga kiire, vaadates millise hooga ta Mad-Croc Rally Estonial sõitis, on ta Kehalas tugev konkurent," ütles Aava.

“Eks Otile on Kehala ka tuttav rada ja kindlasti peame temaga arvestama, ta on ikka väga kiire,” lisas ka Gross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles