Päästekeskus: Lääne-Virumaal on tormijärgne olukord stabiliseerumas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm Eismal.
Torm Eismal. Foto: Meelis Meibaum

Täna õhtupoolikul oli Lääne-Virumaal ilma püsiva elektrivarustuseta veel umbes pool tuhat majapidamist, kõige rohkem Vihula, Väike-Maarja ja Rakke vallas.

Elektrikatkestustega seotud oluliste probleemide lahendamiseks tuleks inimestel pöörduda kohalike omavalitsuste poole, kes vajadusel võtavad ühendust päästekeskusega, teatas Ida-Eesti Päästekeskus.

Seoses ulatuslike elektrikatkestustega elutähtsate teenuste katkemise tõttu moodustatud päästekeskuse kriisireguleerimismeeskond tegi probleemide lahendamiseks nädala jooksul tihedat koostööd kohalike omavalitsuste ja Eesti Energiaga.

Kohalike omavalitsustega koostöös selgus, et tormi tagajärjel kannatas elutähtsate teenuste toimepidevus kõige rohkem Väike-Maarja, Vihula, Rakke, Tamsalu, Rakvere, Sõmeru, Kadrina ja Rägavere vallas.

Kriisireguleerimismeeskond aitas taastada elektrivarustuse generaatorite toel nimetatud omavalitsustes enam kui veerandsajal olulisemal objektil.

Esmajärjekorras varustati generaatoritega hooldekodud, loomalaudad, suuremad asustusüksused (vee- ja kanalisatsiooni toide) ja kaks mobiilimasti, seejärel taastati ajutine elektrivarustus mõnes kaupluses ja suuremate asustusüksuste majapidamistes.

Samuti vahendas kriisireguleerimismeeskond Eesti Energiale infot prioriteetsemate objektide kohta, kus tuleks elektrikatkestused likvideerida esmajärjekorras.

Koostööd generaatorite vahendamisel tehti Kaitseväe Kirde Kaitseringkonna, Kaitseliidu Viru Maleva, Päästeameti, Põhja-Eesti Päästekeskuse ja Eesti Energiaga.

Nädalavahetusel jätkab olukorra jälgimist Lääne-Viru maakonnas regiooni korrapidamisgrupi vastutav korrapidaja, kes vajadusel aktiviseerib kriisireguleerimismeeskonna.

Ida-Eesti Päästekeskus jätkab olukorra jälgimist ning korraldab vajadusel abi kuni elektrivarustuse taastamiseni maakonnas.

Seoses möödunud pühapäeva õhtul aset leidnud tugeva äikesetormiga said päästjad Lääne-Virumaal kokku 124 väljakutset.

Peamiselt oli tegemist teedele ja elektriliinidele kukkunud puudega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles