Vastus kunagise linnavoliniku Vello Sirelpuu kirjale

, Rakvere linna ­haljastusinsener
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Langenud puu. Pilt on illustratiivne.
Langenud puu. Pilt on illustratiivne. Foto: Lugeja foto

Samal teemal 13. augusti Virumaa Teatajas “Kas vanad puud on uue tormi ootel”


Linn ei võta arvele erakinnistutel kasvavaid ohtlikke puid. Rakvere linna omandis oleval maal ohtlikuks muutunud puud kõrvaldatakse esimesel võimalusel.

Erakinnistutele jäävate ohtlike puude likvideerimine on maaomanike kohustus. Raieloa annab linnavalitsus taotluse alusel, vastavalt puude mahavõtmise korrale Rakvere linnas.

Puude seisundit hindavad Rakvere linnas haljastusinsener ja linnametsnik. Mõlemad oskavad hinnata puude tervislikku seisundit ja anda hinnangut nende ohtlikkuse kohta. Kui linnavalitsusele teatatakse ohtlikest puudest, siis on spetsialistid need puud ka üle vaadanud ja teinud linnavalitsusele loa andmise või sellest keeldumise ettepaneku.

Kahjuks on loodusõnnetuste ulatust ja jõudu võimatu ette näha ning torm võib murda ka terveid ja elujõulisi puid. Sellepärast arvame ka meie, et paranoilisuseks ei ole põhjust.

Kui keegi on kahju saanud võõralt krundilt langenud puu või oksa tõttu, peaks kahjunõude esitama maaomanikule, kelle maalt puu või oks langes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles