Sidekaabli vargad jätsid suure osa Kunda linnast internetiühenduse ja telepildita

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur osa Kunda linnast jäi internetiühenduseta.
Suur osa Kunda linnast jäi internetiühenduseta. Foto: Reuters / Scanpix

Politsei andmetel varastati ööl vastu tänast Kundas Mäe tänava sidekanalist 80 meetrit sidekaablit.

Nii avastas suur osa Kunda elanikest hommikul, et Elioni poolt pakutavad sideteenused ei toimi.

“Internet ei töötanud, televiisorit vaadata ei saanud, lauatelefonid olid tummad,” loetles Kunda linna elanik Uno Trumm oma nahal kogetud probleeme. Ta lisas, et kui ta Grossi kauplust külastas, ei töötanud seal kaarditerminal ning poe ees asuvast sularahautomaadist ei saanud raha võtta.

Tööpäev oli häiritud ka Kunda linnavalitsuses, kuna internetiühendust polnud ja lauatelefonide kasutamisega oli probleeme.

Linnapea Allar Aron kiitis Elioni kiiret tegutsemist. “Mehed tegelesid asja lahendamisega juba hommikul vara,” tunnustas linnapea. Ta lisas, et Elioni abiga suunati asutuse põhitelefon mobiilile, nii  said inimesed siiski abi.

Uno Trummi sõnul on temal praeguseks kodus taas internetiühendus olemas ja televiisorit saab vaadata.

Elioni avalike suhete juht Lilian Viirma ütles, et kahetsusväärne juhtum leidis tõesti aset. Rikke alarm hakkas tööle kell 6.35. Selgus, et lukku pandud kaevuluugid olid ära lõhutud  ning kaabel ära viidud.

Viirma sõnul on  Elioni partner aktsiaselts Eltel terve tänase päeva  tegelenud sidekaabli taastamisega.

Rikkest mõjutatud kliente on 123.

Remonditööd peaksid kavakohaselt lõppema täna kell 20, selleks ajaks peaksid kõik kliendid saama sideteenuseid tõrgeteta kasutada.

Elion paneb inimestele südamele, et valgus- ja vaskkaablite vargused toovad endaga kaasa ulatuslikke telefoniside, interneti- ja digiTV-teenuste katkestusi ning suuri kulutusi.

"Kuna meie teenused puudutavad väga paljusid inimesi ja ettevõtteid, palume kõigil, kes märkavad õhtuhämaruses või öösel kahtlast tegevust kaevuluukide ja kaablikappide juures, sellest koheselt politseid teavitada," teatas ettevõte.

Elion soovitab kahtlast tegevust märgates  pöörduda politsei poole, helistades politsei üldnumbril 110. On tähtis, et seda tehakse võimalikult kiiresti, sest nii saab politsei vihjele koheselt reageerida ning varaste tabamine on tõenäolisem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles