Kolmas silm aitab noortel ujujatel tehnikat lihvida

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veealune kaamera tabas basseinist Vinni ujumislootuse Anette Halliku. Hiljem sai video põhjal võimalikke valesid liigutusi analüüsida.
Veealune kaamera tabas basseinist Vinni ujumislootuse Anette Halliku. Hiljem sai video põhjal võimalikke valesid liigutusi analüüsida. Foto: Gunnar Tõnning

Treenerite Monika ja Gunnar Tõnningu ujumisõpilased olid Kadrinas laagris, et sportlikult jõuluvaheaega veeta ning veealuse kaamera abiga ujumistehnikat parandada.

Kui Virumaa Teataja fotograaf ja reporter ujulasse jõudsid, võimlesid ligi 20 laagrilist basseini ääres. “Nagu pensionäride laager,” kommenteeris Monika Tõnning muiates – noortel ujujatel olid lihased treenides valusaks ja kangeks jäänud.

Enne basseini sulpsamist näitas iga õpilane ühe võimlemisharjutuse, mida koos sooritama asuti. Kui midagi pähe ei tulnud, leidis treener sobiva liikumise. “Tehke nüüd 20 kosmonauti,” juhendas Gunnar Tõnning. Õpilaste reageering reetis, et tegemist ei ole kerge ülesandega. Harjutus algas kätekõverdusega, seejärel pidi kükkasendist püsti hüppama ning taas kätekõverdusega uut tsüklit alustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles