Pildid ja video: reisijaid täis liinibuss sõitis kraavi

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul juhtus liiklusõnnetus Tallinna-Narva maanteel enne Kunda ristmikku, kus kraavis lõpetas veoauto, samas lähistel sõitis teelt välja ka reisijaid vedav liinibuss.

Liinibuss sõitis kraavi Põdruse-Kunda-Pada maanteel Selja teeristis. Tegemist oli Kundast Rakveresse teel olnud bussiga ning reisijad said bussist välja katuseluugi kaudu.

Transpordifirma GO Bus Rakvere regiooni direktor Rein Kaljuveer rääkis kraavi sõitnud bussijuhi ütlustele tuginedes, et buss kaldus laugjas vasakkurvis tee äärde. Sohver oli küll rattad vasakule välja keeranud, kuid libeda tee tõttu ei õnnestunud bussi teel hoida.

Enne kraavi minekut olevat bussijuht jõudnud reisijatele öelda, et hoidke kõvasti kinni.

Kunda-Rakvere liini number 15 bussis oli õnnetuse hetkel 25 inimest, neist üks laps. Reisijad väljusid katuseluugi kaudu. Üks inimene kurtis rinnus valu ja kiirabi viis ta haiglasse.

Kaljuveer rõhutas, et tee oli hooldamata. Kui ta umbes tund aega hiljem sündmuskohale läks, siis oli tee äär veel nii libe, et autost väljudes pidi kukkuma.

Praeguseks on buss kraavist välja tõmmatud ja sõidab Rakvere poole. Remondikuludest rääkides nimetas Kaljuveer purunenud esistanget ja ühe akna siseklaasi, mille reisija õnnetuse hetkel õlaga vastu minnes katki tegi. «Kulud on õnneks väikesed,» sõnas Kaljuveer.

Teeolud on kõikjal maha sadava lume ja lörtsi tõttu äärmiselt kehvad, politsei palub liiklejail valida oludele vastav sõidukiirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles