Kohtutäitur müüb Rakvere linnasauna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carola sauna- ja ööklubi hoone on sundmüügis firma maksuvõlgade tõttu.
Carola sauna- ja ööklubi hoone on sundmüügis firma maksuvõlgade tõttu. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere ainus avalik leilisaun, kus ka vihelda saab, võib kaduda, sest saunahoone on OÜ Carola riigivõlgade tõttu sundmüügis.

Rakveres Kuke tänaval asuv Carola ööklubi, saun ja spordisaal on sundmüügis, kohtutäituri korraldatud esimene enampakkumine nurjus ostuhuvi puudumise tõttu.

Kohtutäitur Kairi Laiõun rääkis, et osaühing Carola on võlgu maksu- ja tolliametile, kes raha saamiseks asja kohtutäiturile andis. “Osaühingu maksuvõlg on 853 130 krooni, sellele lisandub intressivõlg 161 989 krooni,” selgitas Laiõun.

Ei midagi erilist

Augusti lõpul korraldatud esimesel enampakkumisel oli Rakveres Kuke 3 asuv Carola kinnistu müügis 3,5 miljoni krooni suuruse alghinnaga, millele lisandus 3 miljoni krooni suurune hüpoteek.

“Ostjaid ei olnud, seega tuleb kordusenampakkumine, kus hinnaks on koos hüpoteegiga umbes 5 miljonit krooni,” lausus kohtutäitur.

OÜ Carola juhatuse liige Villu Nurmoja ütles, et kinnistu sundmüügis ta midagi erilist ei näe.

“Maksuamet tahab loomulikult oma raha kätte saada ja meie tahame võlad kaelast ära saada,” sõnas Nurmoja.

Samas arvas mees, et Carola müük tähendab kindlat lõppu seal aastaid tegutsenud avalikule saunale, aga ka spordisaalile ning ilmselt ööklubilegi, mis praegu kõik veel tegutsevad. “Kes see praegusel ajal ikka selliste asjadega tegelda tahab,” kõneles Nurmoja.

“Aga eks elu läheb omasoodu edasi,” ütles Villu Nurmoja, kes teemat rohkem kommenteerida ei soovinud.

Visa hingega

Rakvere linnapea Andres Jaadla sõnul ajast ette rutata siiski ei maksa. “Eks kõik sõltub uue omaniku plaanidest,” tähendas Jaadla, kuid lisas samas, et Kalvi mõisa näide hoone funktsioonide muutumisest omaniku vahetusel on olemas.

Rakvere linn doteeris aastaid osaühingut Carola saunateenuse osutamisel, dotatsiooni vähendati oluliselt 2009. aasta märtsis tehtud eelarvekärpega ja tänavuseks aastaks toetusraha enam ei eraldatud.

Sauna doteerimine on linnavolikogus tuliseid vaidlusi tekitanud aga juba aastaid, sest paljud volikogu liikmed on leidnud, et Rakveres on avaliku saunateenuse osutajaid piisavalt.

Aasta alguses koostasid sauna külastajad pöördumise linnavalitsusele dotatsiooni taastamise kohta, sest olid mures sauna tuleviku pärast.

Krediidiinfo andmetel on OÜ Carola maksuametile võlgu olnud alates 2007. aasta suvest. Kui 2007. aasta sügisel suudeti paaril korral tollal veel vaid kümnetesse tuhandetesse kroonidesse ulatunud võlga vähendada, siis alates 2008. aasta algusest on võlasumma igakuiselt kasvanud.

OÜ Carola on Kuke tänavas inimesi saunatanud alates 1990. aastast, järgmisel aastal möödub aga 50 aastat avaliku sauna avamisest selles hoones.

Müügis

• Ärimaa 4769 m2 asukohaga Rakvere linn, Kuke tn 3.
• Kirjeldus: kolmekorruseline hoone, teine korrus kasutusel saunana 200 m2, spordiklubil 200 m2 (treeningsaal), alumisel korrusel klubi. Kapitaalremont sees on tehtud 2006., saunas 2008. aastal.
Allikas: enampakkumisteade

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles