Juhtkiri: Saunata linn?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saun. Foto on illustreeriv.
Saun. Foto on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tänane Virumaa Teataja kirjutab sellest, et Rakvere ainus avalik leilisaun võib kaduda, sest saunahoone on OÜ Carola riigivõlgade tõttu sundmüügis ning maksuvõlga koos intressidega on tiksunud juba üle miljoni krooni.


Lisaks saunale tegeles osaühing ka spordi- ja ööklubiga. Neist viimase tegevus on aga aastaid häirinud kõvasti naabermajade elanikke – Kukeküla näol on tegemist siiski miljööväärtusliku linnarajooniga.

Nõnda ei mõistnud ümbruskonna inimesed, miks ei võiks arvestada kohalikega ja sulgeda klubiuksi varem kui kell 5 hommikul. Nii ei tarbiks inimesed nõrkemiseni alkoholi, lõhuks linnavara ega rikuks öörahu.

Tuleb tunnistada, et Rakveres on puudus mõistlikust klubilisest tantsu- ja ajaveetmiskohast, kus kord oleks majas ja lisaks muusika kuulamisele, tantsimisele ja mõne kokteili nautimisele saaks kas või piljardit mängida.

Mis puutub avaliku sauna kadumisse, siis võib linnakodanikul olla emotsionaalselt raske selle sulgemise uudist vastu võtta – mis linn see ilma avaliku saunata on.

Teisalt saab saunatada Rakvere veekeskuses, kus hinnad kipuvad paraku ületama suvepealinna Pärnu veekeskustes küsitavaid hindugi.

Eakad inimesed saavad mõistliku hinna eest kasutada küll sotsiaalabikeskuses oleva sauna teenust ja on selle üle rõõmsad.

Leili on võimalik võtta ka spordikeskuses, vihelda aga ei kusagil mujal kui Carolas. Ja elektrikerisel ja puukerisel on ikka väga suur vahe.

Sauna pidamine on kahtlemata kallis, samas oleks seda ilmselt võimalik teha ka odavamalt kui Carola puhul, arvestades seda, et tänavuse aastani saadi ju ka linnalt dotatsiooni.

Duši all pesemist ja saunas enda korralikult puhtaks küürimist on raske võrrelda. Rakvere linnas elab aga valdav osa inimesi majades, kus oma sauna pole.

Sauna võimalik kadumine on loomulikult kurb ning lisaks paljudele ihudele teeb see haiget ka paljudele hingedele.

Aga elu läheb edasi, ja kui saunatamise tarve ikka väga suur on, siis küllap tekib linna ka uus saun.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles