Politsei tabas küttepuude ja metsa sarivargustes kahtlustatavad

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttepuud.
Küttepuud. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Ida prefektuuri politseinikud pidasid eelmisel nädalal Lääne-Virumaal kinni mehe ja naise, kahtlustatuna kelmustes ning küttepuude ja metsavargustes.

19. veebruaril tabasid Ida prefektuuri politseinikud 45-aastase mehe ja 39-aastase naise, kui nad parajasti Lääne-Virumaal ühest talust kuus ruumimeetrit küttepuid varastasid. Nad peeti kinni ja prokurör taotles järgmisel päeval kohtult mehe vahi alla võtmist. Kohus rahuldas taotluse.

Politsei esitas mehele ja naisele kahtlustuse 23 episoodis. Kriminaalmenetlus nimetatud episoodide kui ka võimalike seotud vargusjuhtumite osas jätkub.

Esimene info metsamaterjali kokkuostja ja varguste kohta tuli Ida prefektuuri möödunud aastal. Ajalehtedes ilmusid kuulutused, milles teatati küttepuude kokkuostust.

«Inimesed müüsid heas usus oma küttepuud maha, kuid mida ei saanud, oli raha. Kelm jättis lihtsalt puude eest tasumata,» ütles Rakvere politseijaoskonna menetlusteenistuse vanem Key Paju.

Aasta alguses sagenesid kelmused ja hakkas tulema ka teateid erinevatel metsalankidelt metsamaterjalide varguste kohta. «Lisaks küttepuudele varastati kolmemeetriseid palke ja saematerjali. See andis alust kahtluseks, et varas ei tegutse Virumaal üksinda,» lisas Paju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles