Varjupaik kutsub lemmikuid tasuta kiibistama

Eva Samolberg
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiibi abil jõuab info hätta sattunud lemmikust kiiresti omanikuni.
Kiibi abil jõuab info hätta sattunud lemmikust kiiresti omanikuni. Foto: Kristjan Teedema

Varjupaikade MTÜ Virumaa Varjupaik korraldab 18.aprillil kell 10-12 tasuta kiipimisürituse Rakveres asuva kodutute loomade varjupaiga territooriumil, kuhu oodatakse kõiki loomaomanikke, kelle lemmikud veel kiipimata.

Kohapeal saab täita omaniku andmetega ankeedi, selleks tuleks kaasa võtta omaniku ID kaart, ning veterinaar koos abilisega teostab kiipimist, omaniku andmed kantakse kohapeal registrisse (LLR).

“Keegi meist ei ole kaitstud juhuste vastu, ka kõige hoitum ja hellitatum lemmikloom võib sattuda tänavale,” rääkis Varjupaikade MTÜ turundusjuht Mari Hagi ja lisas, et sellisel juhul tulebki appi tehnoloogiline vidin, unikaalset numbrikombinatsiooni kandev riisitera suurune mikrokiip, mis sisestatuna lemmiklooma kaelapiirkonda naha alla annab võimaluse lemmikloomaregistri kaudu omanikud üles leida.

“Tihti arvatakse ekslikult, et kiipimine on loomale valus. Kindlasti tekitab süstimine hetkelise valuaistingu, aga tõeliselt valus on see, kui loom peab ootama varjupaigas päevi, enne kui omanikud temani jõuavad. Kui jõuavad,” jätkas Hagi.

Ka sellisel juhul, kui loom juhtub auto alla jääma, on kiibist abi- igas vetkliinikus ja varjupaigas kontrollitakse kiibi olemasolu. Ka kurbade sõnumite edasiandmine omanikule on parem, kui teadmatus.

Kiipimine pole enam ammu tõukoerte ja –kasside privileeg, iga loom väärib turvalist elu. Eestis on mitu maakonda ja linna võtnud plaani lemmikloomade kiipimiskohustuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles