Türgi häkker ründas Kadrina ja Vinni kodulehekülgesid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina valla vapp.
Kadrina valla vapp. Foto: Graafika

Täna ründas tuntud Türgi häkker Iskorpitx mitmete omavalitsuste kodulehekülgi, teiste hulgas langesid rünnaku ohvriks ka Kadrina ja Vinni valla koduleheküljed.


Kadrina vallavanem Aivar Lankei kuulis rünnakust Virumaa Teatajalt. “Tegeleme hoolega eurode arvutamisega ja vallamajas polegi keegi täna valla koduleheküljel käinud,” lausus Lankei.

“Huvitav, miks ta just meile sõja kuulutas,” oli Lankei uudishimulik. Vallavanem lisas, et tema jaoks on netirünnakud täiesti uus teema.

Iskorpitxi rünnaku ohvriks langes ka Haljala valla kodulehekülg, mis aga üpris kiiresti taastati.

Elioni avalike suhete juht Lilian Nõlvak ütles Valgamaalasele, et on kursis, et täna öösel rünnati nende firma kliente, kellele veebimajutust pakuvad. Nende leheküljed "näostati", mis tähendab, et veebilehekülje kujundust muudetakse, mis näitaks ründaja isikut.

"Üles on leitud üks ründevektor ehk punkt, mille kaudu süsteemidesse siseneti. Samuti tegeletakse hetkel paralleelselt teiste võimalike ründevektorite tuvastamisega," kommenteeris portaalile e24.ee hetkeolukorda Elioni pressiesindaja Lilian Nõlvak.

Kui palju veebilehti häkkeri rünnaku alla sattus, pole Nõlvaku sõnul veel teada, kuid ta rõhutas, et kindlasti ei olnud tegemist kõikide Elioni majutatud lehekülgedega.

"Selge on vaid see, et rünnak ei mõjuta kõiki Elioni kodulehe majutuse kliente, vaid teatud osa neist," ütles ta.

Lisaks lubas Elioni esindaja, et kannatada saanud klientide jaoks taastub tavapärane olukord kindlasti tänase päeva jooksul ja firma teeb pingutusi selle nimel, et see juhtuks võimalikult kiiresti ning esimesel võimalusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles