Rakvere jalgratastamist saatis konkursil edu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linna jalakäijate foori juurde promenaadi otsa paigaldati 2009. aastal kunstipärased rattahoidjad-tähed, mis kokku moo­dustavad nime Rakvere.
Rakvere linna jalakäijate foori juurde promenaadi otsa paigaldati 2009. aastal kunstipärased rattahoidjad-tähed, mis kokku moo­dustavad nime Rakvere. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Rakvere linnavalitsuse projekt “Rakvere – Velocity 2012” osutus kliima- ja energiaagentuuri (KENA) projektikonkursil üheks väljavalituks.


Rakvere linnapea Andres Jaadla sõnul tähendab see ülima tõenäosusega, et KENA rahastab ka projekti elluviimist.

Jaadla ütles, et esitatud projekti maht oli viis miljonit krooni.

10. septembril lõppenud KENA elektromobiilsuse uurimis- ja arendustööde projektikonkursile esitati kokku 15 elektromotoorsuse ja selle tugiteenustega seotud projekti kogumahus umbes 90 miljonit krooni. Esitatud tööde hulgast valis agentuuri arendusprojektide juhtkomitee välja neli.

Valituks osutunud projektide arendamise rahastamiseks asub agentuur autoritega läbirääkimisi pidama.

KENA arendusprojektide juhtkomitee juhi Katrin Idla sõnul näitas suhteliselt lühiajalise konkursi suur osalejate arv üha kasvavat huvi elektromotoorsuse teema vastu.

“Oleme oma elukeskkonna ja majandusega jõudnud etappi, kus peame hakkama tõsiselt kaaluma transpordi osakaalu ja rolli selles,” rääkis Idla.

Ta lisas, et innovaatilised projektid, pikalt ette vaatav planeerimine ja uute tehniliste võimaluste rakendamine loob võimalusi asendada senised lahendused säästlikumate ja keskkonnasõbralikumatega.

“Loodetavasti näeme juba lähiajal täna esitletud projektide esimesi rakendusi,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles