Päästeõppus näitas mitut vajakajäämist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda rand.
Kunda rand. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kolmapäeval Kundas korralda­tud rannikureostuse tõrje õppusel selgus mitu vajakajäämist, mille kõrvaldamisega saab lähitulevikus hakata tege­le­ma.


Legendi järgi jõudis Vaind­loo saarest nelja meremiili kau­gusel idas avastatud merereostus järgmise päeva hommikuks Kunda ran­da.

Reostatud oli Kunda rand jõesuudmest sa­da­ma­ni. Kokku hõlmas reostus 2700 ruutmeet­rit rannikuala. Rannikul töötas 130 inimest. Lisaks kasutati päästetehnikat ja -vahendeid nii merel kui ka maal.

Ida-Eesti päästekeskuse koor­dinatsioonibüroo juhataja Maido Nõlvak rääkis, et õppuseks valmistuti juba aasta al­gusest. Koostati asutuste ja era­firmade ressursikataloogid, teh­ti hädaolukorra plaanid. Õppuse eesmärk oligi vaadata, kas tehtut saab kasutada või on vaja midagi muuta. Nõl­vaku sõnul on vaja teha muudatusi.

Ta tõi näite, et asutuste tegevusi on vaja täpsustada. Nõlvak rõhutas, et õppuste eesmärk ongi välja selgitada vajakajää­mi­sed, et need kõrvaldada.

“Õppuse tee­ma on aktuaalne, sest kaks aastat tagasi koos­tatud riiklikus hädaolukordade ris­kiana­lüüside kokkuvõttes hinnatakse rannikureostuse tõenäosust suureks,” sõnas õppuse üldjuht, Ida-Eesti päästekeskuse krii­si­reguleerimisbü­roo peaspetsialist Mikko Virkala.

Eestis on lähiajaloos olnud neli suuremat reostusjuhtumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles