Kiri: Liikumispuudega inimesed avastasid Austriat

, Rakvere Liikumispuuetega Inimeste Ühingu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Liikumispuuetega Inimeste Ühing külastas Austriat.
Rakvere Liikumispuuetega Inimeste Ühing külastas Austriat. Foto: Repro.

Rakvere Liikumispuuetega Inimeste Ühing on püüdnud üle aasta korraldada endale reise Eestist väljapoole.


Tänavu käisid ühingu liikmed ja nende sõbrad suve lõpus nädalasel bussireisil Austrias, et tutvuda ühe vana ja tugeva Euroopa riigiga.

Selgus, et Viini sai kujutab endast kõiki kohvikus pakutavaid saiu, et sinine Doonau on hoopis rohekas, Viini mets on kui suur tammik ümber linna. Sai kinnitust veendumus, et ilusad on mäed ja majad oma suurte lillekastidega. Huvitav oli rohkem teada saada Habsburgidest, kelle dünastia oli Austrias võimul ligi 700 aastat.

Meie inimesed kardavad surma, austerlased aga kardavad kirstus surnuist ülesärkamist ja seetõttu olid vahepeal kasutusel kellanööriga kirstud – kui surnu peaks ärkama, siis on see kõigile kuulda.

Suure katku ajal olid neil aga hoopis korduvkasutusega kirstud. Igas linnas on katkusambad, mälestamaks katku läbi lahkunuid.

Salzburgis külastasime imeilusat Mirabelli lossiaeda, kus on filmitud “Helisev muusika”. Salzburgis on filmitud ka film Mozartist.

Hochensalzburgi kindlus jättis erakordse mulje, ülevalt kindlusest avanes võimas vaade linnale. Hinterbrühli väikelinnas imetlesime maaalust järve ja tegime paadisõidu. Tagasi sõites läbi Poola vaatasime temaatilisi filme Mozartist, Sissist, Straussist.

Selline reis oli liikumispuuetega inimestele hea võimalus pääseda omasuguste seltsis kodust kaugemale – tavarühmas ei arvestata enamasti vaegliikujate eripäraga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles