Kaljo Kiisa stipendiumiga tunnustatakse noori filmitegijaid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaljo Kiisk.
Kaljo Kiisk. Foto: Toomas Huik

8. oktoobril, Jõhvi kontserdimaja V sünnipäeval kuulutatakse välja Kaljo Kiisa Noore Filmitegija stipendiumi konkurss.

Stipendiumi algatajateks on Jõhvi kontserdimaja, kino Amadeus, AS Viru Keemia Grupp, Jõhvi Vallavalitsus, AS Tallinnfilm. Ühise stipendiumi väljaandmiseks allkirjastatakse 8. oktoobril Jõhvi Kontserdimajas koostööleping.

Stipendiumi algatajad soovivad ühiselt hoida Ida-Virumaalt pärit filmilavastaja ja näitleja, Kaljo Kiisa (1925–2007) mälestust.

Jõhvi kontserdimaja direktor Piia Tamm rääkis, et Kaljo Kiisk oli mees, kes andis nime kontserdimajas asuvale kinole Amadeus. “Stipendiumiga soovime teha kummarduse Kaljo Kiisa elutööle ja pöörata tähelepanu väljapaistvate noorte filmitegijate tööle, kes ise ekraanile otseselt ei jõua – režissöörid, produtsendid, kunstnikud, heliloojad. Ka nemad vajavad innustust ja toetust oma loometee alguses.”

40 000 krooni suuruse stipendiumi eesmärgiks on toetada noori filmitegijaid, kes on oma senises loomingus kasutanud Ida-Virumaad, ja innustada noori filmitegijaid avastama ja jäädvustama Ida-Virumaa mitmekesisust.

“Ida-Virumaa on paljude tuntud Eesti ühiskonna- ja kultuuritegelaste elu- ja sünnipaik. Olgu nimetatud Ferdinand Veike, Helend Peep, Hans Hindpere, Veljo Tormis, Peeter Simm, Üllar Saaremäe jpt. Meie regioonil on mängida suur roll riigi tehnoloogia ja majanduse arengus, kuid tahame samuti näidata, et Ida-Viru on osa meie ühise riigi kultuurist,” ütles Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar.

“Oleme veendunud, et siinne kant on Eesti üks ilusamaid ja rikkamaid nii looduse kui ka loodusvarade poolest. Loodan, et uue stipendiumi ja selle saajate abiga hakkab see paremini välja paistma,” lisas ka Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Priit Rohumaa.

Esimene stipendium antakse üle Kaljo Kiisa 85. sünniaastapäeva auks korraldataval pidulikul kontserdil 4. detsembril Jõhvi kontserdimajas.

Stipendiumile kandideerimise kord:

  • kandideerima on oodatud režissöörid, produtsendid, operaatorid, heliloojad, kunstnikud ja loomingulised meeskonnad;
  • kandidaate saavad esitada nii juriidilised kui ka eraisikud;
  • kandidaadi CV või loomingulise meeskonna ühine portfoolio koos Ida-Virumaal filmitud filmimaterjaliga (lubatud on nii mängu-, dokumentaal- kui ka reklaamfilmid, sh nii täispikad kui ka lühifilmid) palume saata 1. novembriks 2010 aadressil Kino Amadeus, Pargi 40, Jõhvi.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles