Viru-Jaagupi mänguväljakut ehib kahekorruseline Londoni buss

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Viru-Jaagupi vana koolimaja juures käib hoogne töö lastele mänguväljaku rajamiseks. Väljaku teeb eriliseks Londoni kahekorruselist bussi kujutav atraktsioon redeli ja liumäega, mis oli atraktsioonidest kõige kallim – maksis koguni 40 000 krooni. Veel tulevad sinna kolm kiike, üks neist päris väikestele, ronimiskaar, redelid ja korvpallipostid.

Varem ei ole Viru-Jaagupis mänguväljakut olnud. Projekti toel on rajatud küll jalgpalliväljak, on ka võrkpalliväljak ja kehvas seisukorras korvpallipostid.


“Väikelastel ja noortel tegevust ei olnud. Kolasid niisama ringi, tegid lollusi ja lõhkusid,” nentis Vinni valla noorsootööspetsialist Kerdi Tude ja lisas, et mänguväljaku rajamisele on ka noored oma õla alla pannud, nimelt jääb nende kanda atraktsioonide ümber pandava liiva laialivedamine.


Mullahunnik, mis aukude kaevamisel tekkis, plaanitakse Tude sõnul kõrgemaks teha, et lapsed saaksid talvel seal kelgutada.


Projekti eestvedaja on Viru-Jaagupi noortetoa juhataja Nigel David Mann. Mänguväljaku kogumaksumus on 135 991,6 krooni, millest 90% ehk 122 392,5 krooni õnnestus MTÜ-l Vinni Valla Noored saada PRIAL-lt külade uuendamise ja arendamise meetmest, ülejäänu finantseerib Vinni vald.


Selles, et Viru-Jaagupi lõpuks oma mänguväljaku saab, on oluline osa toetajatel: OÜ-l Aiari Grupp, OÜ-l Fred & Emma Playgrounds, OÜ-l Voore Farm ja OÜ-l Relani Systems.


Kerdi Tude järgmiseks unistuseks on tuua alevikku tagasi külakiiged. “Mänguväljakul saavad väiksemad lapsed kiikuda, aga suuremad poisid ja täiskasvanud mitte. Oleks täitsa kihvt, kui oleks ka üks külakiik. Ruumi selleks on,” kõneles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles