Muutunud ilm tõi nädalavahetusel kaasa hulga liiklusõnnetusi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Eelmise nädala reedel talviseks muutunud ilm tõi kaasa senisest enam liiklusõnnetusi.

Rakvere politseijaoskonna vanemväärteomenetleja Arnas Jõe ütles, et pärast reedest ilmapööret registreeris politsei nädalavahetusel Lääne-Virumaal 11 liiklusõnnetust. Neist kolmel juhul võib mundrikandja hinnangul üheks osaliseks pidada libedat teed. Registreeritud liiklusõnnetustest neljal juhul alustas politsei menetlust.

Jõe arvas, et ilmselt juhtus libedaks muutunud sõidutee tõttu teisigi väiksemaid avariisid, kuid nendest politseile ei teatatud. Kui avariis pole vigastatuid ja sellega ei kaasne suurt varalist kahju, siis ei peagi juhtunust korravalvuritele teatama.

“Kiirus, kiirus ja veel kord kiirus,” nimetas Jõe üht, mille pärast liiklusõnnetused sageli juhtuvad. Politsei manitseb sohvreid valima sobilikku sõidukiirust ja hoidma eesliikujale otsasõidu vältimiseks suuremat pikivahet. Samuti tuleb sihtpunkti sõitmiseks varuda senisest enam aega.

Et õhtu-, öö- ja hommikutundidel võib teedel varitseda must jää, siis võiksid Jõe arvates sõidukitel olla all juba talverehvid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles