Unustatud kantsist hakkas punklaulupeo tuli tulema Rakvere poole

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hommik muinaseestlaste pühapaigas Purtse Hiiemäel oli pilvitu. Ere päike küttis kohalolnute nahktagisid, kui süttis punklaulupeo "Aju puudutus" tuli. 

Punklaulupeo idee autor ja ürituse eestvedaja Üllar Saaremäe nentis avakõnes, et Hiiemägi, see kurjuse ohvrite mälestamise paik, ongi see õige koht, kust teekonda alustada. “Teekond seisab ees pikk, see tule minemine siit, läbi põletatud maa, viib minu mälestuste rajale. Kohtla-Nõmme, sealt edasi Kiviõli, Sonda, kuni jõutakse Rakveresse. Igal õhtul toimuvad üritused, igal õhtul vabanetakse millestki, sedapuhku kallati ümber kannatuste karikas,” rääkis Saaremäe, enne veel, kui pirrud leegitsema lõid.

Nagu juba tavaks saanud, süütasid punklaulupeo tule pungiveteranid Uno Laur ja Teet Korsten. Kuigi nad tegid seda juba kolmandat korda, palus Ida-Virumaa enda mees, ansambli Röövel Ööbik liige Laur instruktsiooni. Üks punkijatest Juku Kalle Raid soovitas tal lihtsalt tuli põlema panna. Pisukese aja pärast õpetas Juku edasi: “Viska sinna põlev sigaret.” Seda siiski sageli Eesti vanimaks punkariks tituleeritav Laur ei söandanud teha ja tuli see süttis suitsutagi. Vile ja plaksutuste saatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles