Külili paiskunud veoauto ohustas Sõmeru jõge

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna ennelõunal sõitis Tallinna-Narva maanteel Sõmeru teeristis teelt välja veoauto Mercedes Benz.

Sõidukit juhtinud 58aastane mees oli kaine, turvavööga kinnitatud ja omas juhtimisõigust. Juht vigastada ei saanud, edasi tegelevad juhtumiga kindlustusfirmad.

Küll aga oli tegemist sõiduki ratastele tõmbamisega. Sündmuskohal käinud Sõmeru vallavanem Peep Vassiljev rääkis, et Tallinnast tellitud veok Mercedest ratastele tõmmata ei jõudnud. Kraanat kasutada ei saanud, sest mahitil pole ühtegi kinnituskohta.

Kella 16ks oli mahutist kätte saadud 12 tonni õli. Seda mahuti luugist vedelikukindlasse kotti nõristades ja kotiga edasi teise tsisterni kallates. “Poolteist tundi on tõsiselt tegeldud, kuid tulemust ei ole,” nentis Vassiljev kella nelja paiku. ”Ma pole kindel, et see täna püsti saab,” lisas vallajuht siis.

Vassiljevi sõnul on ta tõsiselt mures, sest visuaalsel vaatlusel oli näha, et mahuti isolatsioonikiht oli viga saanud. “Jõud on nii suured, et tõkiskingad ei pea ja liiguvad asfalti lõhkudes edasi,” sõnas vallavanem. Kui õli ümberlaadimine oleks ebaõnnestunud ja mahuti purunenud, siis Vassiljevi sõnul voolanuks reostus üle Tallinna-Narva maantee otse Sõmeru jõe poole.

Päästeteenistusest öeldi, et lõpuks saadi mahuti tühjaks ja sõiduk ratastele. Kell 18.35 taastus ristmikul tavapärane liiklus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles