Kunda Nordic Tsement ostab elektrit Lätist

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Kunda Nordic Tsement.
AS Kunda Nordic Tsement. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Latvenergo sõlmis eile üheaastase lepingu elektrienergia müügiks Kunda Nordic Tsemendile.


"Kuna elektrienergia kulu on meie toote omahinnas suure tähtsusega, siis analüüsisime põhjalikult järgmise aasta võimalusi ja seekord leidsime, et Latvenergo pakkumine oli parim. Meie kulutused energiale järgmisel aastal küll tõusevad märkimisväärselt, kuid on hea, et konkurents toimib," ütles Kunda Nordic Tsement tegevjuht Meelis Einstein.

"Kunda Nordic Tsement on üks suurimaid elektrienergia tarbijaid Eestis, samuti on tegemist ühe Eesti ekspordi lipulaevaga. Meil on loomulikult heameel taolise kliendi üle," lausus Latvenergo müügidirektor Davis Skulte.

Skulte lisas, et alates Eesti elektrituru käivitumisest on Latvenergo saavutanud korralikke tulemusi.

"Me oleme võitnud mitmete Eesti suurtarbijate usalduse ja tundub, et klientidele on meie aktiivne lähenemine meeldinud. Hoolimata sellest on meie eesmärk kasvatada oma turuosa võrreldes tänasega märkimisväärselt, " lisas Skulte.

Latvenergo Kaubandus OÜ on Eesti elektrituru osaline alates elektrituru avamisest suurtarbijatele (enam kui 2 Gw) selle aasta 1. aprillist.

Latvenergo turuosa on Leedu ja Läti turul umbes 5 %. Latvenergo pikaajaline eesmärk on saavutada märkimisväärne positsioon nii Eesti kui Leedu turul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles