Rakveres tunnustati Eesti parimaid koostöötajaid

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Talvik (paremal) tunnustab Ruu külaseltsi.
Artur Talvik (paremal) tunnustab Ruu külaseltsi. Foto: E-riigi Akadeemia

Täna Rakveres toimunud Ühisnädala avafoorumil tunnustati parimaid koostööpraktikaid kogukondade ja omavalitsuste vahel.

Korraldaja Peeter Vihma sõnul üllatasid konkursi tulemused meeldivalt, sest koostöönäiteid oli palju ja need olid väga mitmekesiseid.

"Tõstame esile neid koostöönäiteid, kus mängus pole mängus olnud eurorahad ega muud toetused, vaid kohalike inimeste enda leitud ressursid," rääkis auhindu üle andnud žürii liige Artur Talvik. "Samuti pidasime oluliseks välja tuua selliseid ettevõtmisi, mis on samm edasi elementaarsest koostegemisest ja talgutööst ning regulaarsest infovahetusest ümarlaudade näol," lisas ta.

Eriauhinna pälvis Rõuge valla tervisetundide programm, mis kutsub inimesi oma tervisekäitumist jälgima ning seda ühise eesmärgi nimel üles tähendama. Kui suve alguseks saadakse kokku 10 000 tervisetundi, viib Rõuge vald täide ühe ühise soovi väärtusega kuni 5000 eurot.

Ühistegevuslik innovatsiooni auhinna sai Kõrgessaare ja Lauka kaugküttepiirkonna taastamine, kus Hiiu vallavalitsuse eestvedamisel luuakse kaugkütte-ühistu, mis annab sooja Kõrgesaare ja Lauka asulatele ning omavalitsuse hoonetele.

Teise ühistegevusliku innovatsiooni auhinna sai Kõpu soojaühistu loomine Viljandimaal. 

Hea ühekordse koostöö eest tunnustati Ruu külaseltsi ja valda.

Regulaarse ja vajaduspõhise koostöö auhinna said narvalased. Narva kodanikuühendus Narva Bright Actions on teinud koostöös kodanike, teiste organiatsioonide ja linnavalitsusega mitmeid tegevusi linnaruumi parendamiseks.

Parimaks teenuseks nimetati invatakso. OÜ Antsu Takso poolt asutatud invatakso ja Põlva vallavalitsuse koostöös on piirkonna liikumispuudega inimeste ja vanurite abistamine märgatavalt paranenud.

Žüriisse kuulusid Rainer Nõlvak (SA Teeme ära!), Artur Talvik (Riigikogu), Külli Taro (SA Eesti Koostöö Kogu), Anzori Barkalaja (Eesti Külaliikumine Kodukant) ja Aljona Galazan (EMSL).  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles