Tapmissüüdistusest pääsenud mees tappis uuesti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles majas tapeti eelmise aasta 19. detsembril jõhkral moel 93aastane naine.
Selles majas tapeti eelmise aasta 19. detsembril jõhkral moel 93aastane naine. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eelmise aasta 19. detsembril Rakveres Uue tänava eramus 93aastase naise mõrvanud 25aastane Sergei Gudrjašov ja 31aastane Jarmo Kuivkaev astusid kohtu ette. Kuivkaevule on see juba teine tapmissüüdistus.

Mehed tapsid naise julmal moel omakasu eesmärgil.

Naise vägivallatunnustega surnukeha leidis sugulane 19. detsembri hommikul. "Sellist surma ei taha kellelegi,» ütles tädi vereloigus laiba leidnud mees toona Virumaa Teatajale.

Viru ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Sirje Merilo ütles, et vastuseks kohtus esitatud küsimusele, kas nad oma süüd tunnistavad, vastasid mehed, et neil ei olnud kavatsust memme tappa.

Süüdistuse kohaselt tungisid Jarmo Kuivkaev ja 25aastane Sergei Gudrjašov eelmise aasta ööl vastu 19. detsembrit ukseluku lahtimurdmise teel sisse Rakveres Uue tänava eramusse, kus nõudsid eakalt naiselt raha ja peksid teda. Kuivkaev lõi ohvrit korduvalt noaga. Saadud vigastuste tagajärjel naine suri sündmuskohal. Mehed võtsid lahkudes kaasa erinevaid esemeid koguväärtusega 2030 eurot.

Kohtuprotsess kahe julma mõrvari üle jätkub 14. detsembril.

Jarmo Kuivkaevule on see juba teine tapmissüüdistus. Viru maakohus mõistis 2011. aastal Jarmo Kuivkaevu süüdi teise inimese tapmises ja määras talle kaheksa aastat vangistust.

Süüdistuse järgi peksid Jüri Avakovi ja Jarmo Kuivkaev 2010. aasta 29. ja 30. augustil Rakveres elumaja korteris kannatanut käte, jalgade ja kiviga pea- ning kehapiirkonda, mis põhjustasid inimese surma.

Kohtueelse uurimise lõppedes said Avakov ja Kuivkaev süüdistuse teise inimese tapmises. Kohus mõistis nad süüdi ja karistas mõlemat 8 aasta pikkuse vangistusega. Otsus aga kaevati edasi.

28. augustil 2013. aastal muudeti Narva kohtumajas peetud istungil tapmissüüdistus kehaliseks väärkohtlemiseks. Mõlemat meest karistati kokkuleppemenetluse korras kolme aasta pikkuse vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles