Virumaa Muuseum tänab annetajaid

, peavarahoidja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Muuseum tänab annetajaid.
Virumaa Muuseum tänab annetajaid. Foto: 3 X Virumaa Muuseumid, montaaž

Eelmisel aastal täienes muuseumi kogu eelkõige Eesti politsei ajalugu kajastavate materjalidega. Toimivad kontaktid politsei- ja piirivalveametiga, aga positiivne mõju oli ka möödunud aasta veebruaris korraldatud konverentsil “Eesti Politsei metsikutel 90ndatel”. Täname annetajaid: siseministeeriumi, politsei- ja piirivalveametit, Kristian Jaanit, Lembit Kolki, Stephan Massnickit, Priit Männikut, Peeter Paud, Veikko Saarit, Anni Soodlat, Aivar Toomperet.

Kuigi politseitemaatika on viimastel aastatel kerkinud muuseumi tähelepanu keskmesse, jätkub ka kohaliku piirkonna kultuuri- ja koduloolise materjali kogumine ja säilitamine.

Nii on selgi aastal muuseumisse jõudnud fotosid ja arhiivimaterjali Rakverest, aga ka Varangult, Tapalt ja Vaeküla koolist. Esemetest võiks nimetada mänguasju ja lauamänge 1950. aastate teisest poolest ja 1960. aastate algusest, samuti lapse riideesemeid samast perioodist. Kuigi viimasel ajal hakkab muuseumidesse üha enam jõudma sõjajärgseid esemeid, täienes meie kogu sel aastal ka ühe toreda lapiteki ja päevinäinud saanitekiga, mis pärit 1920. aastatest. Muuseumi varakambris saab kirikutornist maha võetud kuke kõrval nüüd näha ka kiriku katusetahvlit, millel omaaegne tootjamärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles