Fotod: Tapa Pisipõnni lasteaia mudilaste tarvis valmisid vahvad liumäed

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul aitasid 26 Tapa kaitseväelinnakus aega teenivat noormeest lasteaia Pisipõnn peamaja õuel ning selle Tapa vene põhikooliga ühes hoones paikneva filiaali juures liumägesid valmistada.

Töö kestis paar tundi ning ajateenijad olid väga rahul, et said midagi kasulikku ja põnevat teha, mis pealegi pakkus argielule vaheldust.

Väljas oli ka hulk lasteaia töötajaid, kes samuti meisterdamises kaasa lõid, hoolitsesid et ettevõtmine kenasti sujuks ning liumäed saaksid just sellised, nagu nad oma kavandites ette näinud olid. Lasteaia õpetajad kiitsid, et koostöö noormeestega sujus suurepäraselt ning olid kaitseväele abi eest tänulikud.

Liumäed said erinevad, arvestades ka laste vanust. Samuti on nüüd nii lasteaia põhimaja kui selle filiaali õue peal lumest valmistatud number 112, et lastele teadvustada, kuhu õnnetuse puhul helistada tuleb.

Kui meisterdamistöö oli lõppenud, sõitsid kohale Tapa päästekomando mehed, kes liumäed veega üle kastsid, et need kõvaks ja libedaks muutuksid. Mudilased saavad lumest atraktsioone kasutama hakata esmaspäevast.

Tapa lasteaia Pisipõnn direktor Tea Välk rääkis, et abiks oli ka vallavalitsus, kes organiseeris mõned päevad tagasi lume eelneva hunnikutesse lükkamise.

Taoline ettevõtmine on toimunud ka mitmel varasemal aastal. Kuna läheduses ühtegi looduslikku kelgumäge pole, annab ehitatud liumägedelt alla laskmine mudilastele võimaluse talverõõme nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles