Spordikeskus on tahtmatult võistkondade sponsor

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadised Tarva kohamängud tõid spordihalli rahvast täis, kuid spordikeskus pidi tulust suu puhtaks pühkima.
Kevadised Tarva kohamängud tõid spordihalli rahvast täis, kuid spordikeskus pidi tulust suu puhtaks pühkima. Foto: Arvet Mägi

Kuigi kevadiste Rakvere Tarva kohamängude ajal kippus spordihall publiku rohkuse tõttu lõhki minema, ei saanud Rakvere spordikeskus sentigi tulu, vaid pidi korvpalliklubile hoopis peale maksma.

Kui Rakvere Tarvas kevadel spordihallis meistriliiga kohamänge pidas, oli spordihall publikust tulvil ja piletimüügi käive kaugelt üle 100 000 krooni mängu kohta. Et aga korvpalliklubi on saanud linnavalitsuselt spordihalli saali tasuta kasutada, maksis spordikeskus tegelikult klubile peale.

Rakvere spordikeskuse direktor Erich Petrovits rääkis, et korvpallimängu ajaks on vaja tribüünid lahti tõmmata ja pärast kokku lükata, milleks kulub neljal mehel tund enne ja tund pärast mängu, neli inimest koristab saali. Kõige selle eest peab spordikeskus eraldi maksma.

“Pärast korvpallimängu saame saalist kümmekond suurt kilekotitäit prahti, mille äraveo eest peame samuti meie tasuma,” oli Petrovits nördinud.

Probleeme pole Erich Petrovitsi sõnul ainuüksi Tarva ja korvpallikohtumistega, vaid ka teiste võistluste või üritustega, seda ainult väiksemas mahus. “Võrkpalli puhul on vaja vaid ühe poole tribüün lahti tõmmata ja prahti koguneb napp kotitäis,” tõi ta näite.

Et jalgpallimäng saaks toimuda, tuleb staadion joonida, selleks kulub ainuüksi värvi ligi 1000 krooni eest, ka tuleb plats enne mängu ekstra üle niita.

“Rakvere linnavolikogu määrused ütlevad, et mitterahalist toetust saab küsida treeninguteks, aga mitte võistlusteks või muudeks üritusteks, nende jaoks saab küsida rahalist toetust ja taotlused tuleb esitada igal aastal 15. oktoobriks,” rääkis Erich Petrovits, kelle sõnul on linnavalitsus võistlusteks tasuta ruume eraldades rikkunud volikogu määruseid.

Rakvere abilinnapea Ain Suurkaev möönis, et spordiklubid ei ole “aegade algusest” ruumide eest sentigi maksnud. “Volikogu menetluses on ruumide kasutamise korra muutmine, eks näis, mis saab,” lausus abilinnapea.

Spordiklubidel on Eesti liigade ja karikasarjade võistlusmängude jaoks ruumide või staadioni tasuta kasutamise õigus selle aasta lõpuni. Mis uuel aastal saama hakkab, seda Ain Suurkaev öelda ei osanud.

“Kui ürituse toimumisega kaasnevad täiendavad kulud, siis tuleb need ruumide valdajale kompenseerida kas siis ürituse korraldajal või linnavalitsusel,” rääkis Suurkaev.

Rakvere Tarvas ei saanud sel sügisel tasuta saali Balti liiga mängudeks, praegu on spordiklubi spordikeskusele kolme mängu eest võlgu ligi 14 000 krooni. Et Tarval on spordikeskuse ees ka muid võlgu üle 40 000 krooni, on spordikeskus esitanud ultimaatumi: kui Tarvas 17. detsembriks  võlga ära ei maksa, siis spordikeskus 21. detsembri mängu ei teeninda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles