Kalle Laanet tunnustas Marko Pomerantsi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Toomas Huik/Postimees

Riigikogu liige Kalle Laanet ütles, et siseminister Marko Pomerants väärib tunnustust Euroopa Liidu justiits- ja siseküsimuste nõukogu otsuse eest asutada IT-agentuuri peakorter Tallinnasse, kuid samavõrd tähtis on riigi sisejulgeolekuks vajaliku raha tagamine.

„Sisejulgeoleku tagamiseks tänasel tasemel on puudu 31 miljoni krooni,“ märkis endine siseminister Laanet. Laaneti sõnul jätab tuleva aasta riigieelarve sisejulgeoleku valdkonna kahetsusväärsel kombel vaeslapse ossa.

„Juba tänavu pidid politseinikud kogema palgavabasid päevi,“ tõdes Laanet. „Palgavabad päevad ohustavad tõsiselt meie kõigi turvalisust ning kärbivad oluliselt korrakaitsjate motivatsiooni oma tööd teha. Kord allamäge veerema hakanud vankrit on aga raske saada pidama ja taas õigele rajale suunata.“

Laanet ütles, et peab otsima võimalusi, kuidas tõsta riigi sisejulgeolekut tagavate meeste ja naiste töötahe tasemele, mis võimaldab päev-päevalt seista silmitsi ohuga ning samas nautida oma tööd ja olla toeks oma perekonnale.

„Garanteerides väärilise palga, loome töötajale motiveerivama töökeskkonna, kuid tervisele ja elulegi ohtlikku tööd tehes tuleb mõtelda nii enda kui perekonna tulevikule,“ märkis Laanet. „See tähendab, et politseinikele peavad säilima praegused sotsiaalsed garantiid ning kindlustunne tuleviku ees," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles