Kunda ühisgümnaasium tahtis meisterdada 1000 lumememme

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda ühisgümnaasium tahtis meisterdada 1000 lumememme.
Kunda ühisgümnaasium tahtis meisterdada 1000 lumememme. Foto: Kunda ühisgümnaasium

Kunda ühisgümnaasiumi õpilased võtsid eesmärgiks meisterdada üheskoos kooli ette 1000 naerusuist lumememme.

Ühisgümnaasiumi huvijuht Kaire Rapur ütles, et kuigi kolmapäeva hommikul muutus koolipere õue vaadates nukraks, sest sadas vihma ja see seadis ettevõtmise kahtluse alla, asusid 1. klassi lapsed selle päeva hommikul hoogsalt memmesid ehitama.

Ehkki õpilastele tundus 1000 esialgu väga suur arv olevat, leiti, et tegemist on väärt mõttega, mille nimel tasub vaeva näha.

Kolmapäeval jõuti valmis teha 616 suuremat ja väiksemat lumememme. Et ilmataat kostitas neljapäeval tugeva vihmaga, jäi koolimere eesmärk küll saavutamata, kuid 693 lumememme said nad ikkagi valmis tehtud. Eilseks ei olnud neist Kaire Rapuri sõnul paraku suurt midagi enam järel.

Seejuures tundis ta ikkagi suurt heameelt, et ettevõtmises lõid kaasa ka kooli õpetajad ja töötajad, kes koos noortega õues ilma nautisid ning 1000 lumememme kerkimisse panuse andsid.

Memmede meisterdamise ideed on Rapur endaga kandnud juba paar viimast aastat, kuid tegudeni pole jõudnud – kord oli ilm liiga külm ja lumi ei hakanud kokku, mitmel aastal polnud pallide veeretamiseks küllalt lund jne.

“Eelmisel nädalal hakkas see idee mu peas jälle tiksuma, sest lund tundus olevat piisavalt ja ilmaennustajad lubasid ka head lumememmeilma,” kõneles huvijuht, kes oma mõtte sel esmaspäeval kooliperele välja käis. Eile asutigi kibekiiresti tegutsema, enne kui lumi ära sulab.

Rapur ütles, et ettevõtmise tagamõte on teha midagi üheskoos just õues.

“Leian, et veedame liiga palju aega toas arvuti, nutiseadmete ja televiisori seltsis. Tänane päev andis hea võimaluse olla õues ning tegutseda koos teistega. Pealegi – värske õhk ja rõõmus meel teevad kõigile head, eriti praegusel gripihooajal,” lisas huvijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles