Rakvere linnapeale Andres Jaadlale esitati kuriteokahtlustus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Jaadla.
Andres Jaadla. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk ütles, et Rakvere linnapeale Andres Jaadlale on esitatud kahtlustus korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu teadvas rikkumises suures ulatuses.

Kahtlustuse sisu on seotud 2007. aastal Rakvere linna korraldatud viie riigihankega.

Andres Jaadla on varem Virumaa Teatajale kinnitanud, et tema südametunnistus on puhas ja kõik riigihangetega tehtud toimingud on olnud avalikud.

Täna Andres Jaadla tööle ei ilmunud ja teatas, et on haigestunud, ka ei läinud linnapea tervitama esimese jõulurongiga Rakverre saabunud lapsi.

"Tundub, nagu tahaksin peitu pugeda, aga hommikul oli tervis tõepoolest väga kehv, ilmselt eile külmetasin," rääkis Jaadla, kes lubas homme jälle rivis olla.

Prokuratuuri esitatud kahtlustust Jaadla kommenteerida ei soovinud. "Praegu on vara midagi öelda, saime alles paberid kätte. Esmalt tuleb need läbi lugeda ja seejärel esitatud kahtlustustele vastata," kõneles Rakvere linnapea.

Andres Jaadla arvas siiski, et tema arvates on kogu asjal poliitiline maik juures.

Politsei alustas Rakvere linna riigihangetega seotud kriminaalmenetluse oktoobris pärast linna õigusaktide rutiinset kontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles