Maavalitsus tugevdas sidemeid sõprusmaakondadega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud nädalal viibisid Lääne-Viru maavalitsuse kutsel siin delegatsioonid sõprusmaakondadest: Vest-Agderist Norrast ja Jönköpingist Rootsist.

Lääne-Viru maavanema Marko Tormi sõnul on maavalitsus teinud põhjanaabritest partneritega sisukat projektipõhist koostööd juba mitu aastat ja selle tulemusena on määratletud valdkonnad, mis mõlemale poolele huvi pakuvad ja milles vähemalt üks partnereist kogemusi omandada ja teiselt õppida saab. Olgu siis tegemist noorsootöö, erivajadustega laste hariduse korraldamise või pagulastemaatikaga. “On paratamatu, et organisatsioonide juhtkonnad vahetuvad ja tegevuste kaardistamiseks on kohtumised ja isiklikud suhted üliolulised,” ütles maavanem ja lisas, et raske on ette kujutada tõsiseid projekte ja ühiseid ettevõtmisi, kui asju aetakse ainult e-kirjade ja üksteisele tundmatute inimeste vahendusel.

“Seega pean taolist koostöövormi vajalikuks ja saime siit häid mõtteid, kuidas edasi minna,” ütles Torm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles