Peapiiskop kuulutas välja ülemaalise jõulurahu

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulurahu väljakuulutamine Jõgeval. Head soovid annab edasi Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev.
Jõulurahu väljakuulutamine Jõgeval. Head soovid annab edasi Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev. Foto: Eva Klaas

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Andres Põder kuulutas pühapäeval külmalinnas Jõgeval välja ülemaalise jõulurahu ning süütas ühtlasi Jõgeva linna jõulukuusel kolmanda advendiküünla.

Oma pöördumises rõhutas peapiiskop kodu erilist tähendust ja inimeste vajadust turvatunde ja hingerahu järele.

"Kodurahu ei tähenda tühja tuba, vaid inimsuhteid, mis toovad ellu sära ja rõõmu. Kodu on paik, kus meil on hea olla, kus meist hoolitakse ja meid armastatakse. Kodu on meie hinge sügavam igatsus ja olemus. Kodus saame ja jääme alati lasteks. Kodurahu, koolirahu, töörahu, öörahu, hingerahu, hauarahu... Jõulurahu kätkeb neid kõiki. See on enamat kui pühadekaunistus. See puudutab meie kodutunnet ja identiteeti, meie kokkukuuluvust ja sotsiaalset närvi, enda mõistmist armastust vajava ja jagava lapsena Looja suures perekonnas," kõneles peapiiskop Andres Põder.

Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev kutsus eile kõiki sõpruse ja kokkukuuluvuse märgiks üksteisel käest kinni võtma, mida inimesed ka meelsasti tegid.

“Olgu rahu me valdades- linnades. Jõulutuli me kodustes kodades. Jõulurahu üle lumise Eesti, “ soovisid inimesed koos.

Jõulurahu väljakuulutamisel laulis Palamuse segakoor Kuus Õuna ja tansis folklooriseltsi Jõgevahe Pere naisrühm.

Jõulurahu kogu Eestile kuulutati Jõgeval välja viiendat aastat ning selle eesmärgiks on juhtida avalikkuse tähelepanu rahu tähtsusele iga inimese elus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles