Au, sammas ja 16 käänet

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Au, sammas ja 16 käänet.
Au, sammas ja 16 käänet. Foto: Marianne Loorents

Moskvalane Filipp Los püstitab Rakveresse “Ausamba”. Otse teatrilavale. Kaks kuud lavastaja pidupäeva – proovitööd imeliste näitlejatega – nautinud mees õpib usinasti eesti keelt.

Tähtsamad suhtlusfraasid nagu “tere”, “homseni” ja “head isu” kõlavad moskvalasest lavastaja ja sealse teatri Vaba Lava endise juhi Filipp Losi huulilt nii enesestmõistetavalt, otsekui oleks tal eesti keel vabalt suus. Veel mitte. Aga varsti küll.

Päevaks, kui Rakvere teatris juttu vestame, on ta kutsunud valmivale lavastusele “Ausammas” pilku peale heitma oma sõbra, põlise teatrimehe Jaak Alliku, kelle käsi viis kokku Losi ja Rakvere.

“Minu jaoks on Rakvere eelkõige üks huvitavamaid, tuntumaid ja tugevamaid Eesti teatreid. See, et ta asub väikeses linnas, ei puuduta kuidagi teatri kunstilist külge. Olin väga rõõmus, kui Rakvere teater tegi ettepaneku lavastada siin kaasaegne vene näidend,” selgitas Filipp Los, mis tõmbas metropolimehe Eesti maakonnalinna.

Loe edasi SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles