Video: Virma pubi ees läks massikakluseks (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Populaarse Rakvere peokoha ees läks kismaks nii ööl vastu laupäeva kui ka pühapäeva.

Ööl vastu laupäeva Virma pubis peol viibinu sõnul sai kakelung alguse umbes kella ühe paiku tantsuplatsil, kui üks härrasmees tahtlikult või tahtmatult oma kokteiliklaasiga teisele peolisele vastu õlga läks. Klaas purunes ja ka ümberkaudsed tantsulised pritsiti täis. Edasi kaua ei mõeldud – otse keset tantsupõrandat hakkas joogiga pihta saanu rusikatega endale osaks saanud ebaõiglust tasa tegema.

Pealtnägija sõnul olid kähmluse keskmes kaks meest. Nende ümber puhkes aga suurem rüsin, kui kummalegi löömamehele veel omakorda sõbrad appi tulid.

Virma pubi turvamehed suutsid kakluse vähemalt siseruumides lõpetada ja löömarid välja suunata.

Õues rapsiti elupuuhekis ja tõugati teineteist vastu aiapiirdeid ning siis kandus kaklus tänavale, kus sellega ühinesid teisedki riiukuked. Mööda C. R. Jakobsoni tänavat sõita soovinud autojuhtidele avanes kummastav vaatepilt: keset sõiduteed tõukles umbes 15 meest-naist, mõnel nina verine.

Lõpuks kiskusid rusikakangelaste sõbrad kakluse alustajad üksteisest lahti. Keegi massilöömingut pealt vaadanud peolistest kutsus politsei, ent ajaks, mil korravalvurid kohale jõudsid, oli madin läbi – üks löömamees läks väidetavalt peole tagasi, teine aga kadus. Pealtnägija sõnul püüdsid politseinikud rusikaid vibutanud härrasid tabada, ent tulutult.

Ida prefektuurist öeldi, et politsei sai väljakutse kell 1.20, kui teatati, et Rakveres Tallinna tänaval asuva baari ees sõiduteel toimub massikaklus.

Ida prefektuuri pressiesindaja Kerttu Kralli sõnul reageeris sündmusele neli patrulli, kellest esimene jõudis kohale vähem kui kümne minutiga, kuid asjaosalised olid juba laiali läinud.

Virma pubi juhataja Maire Nurmsaar laupäevaöisest kaklusest ei teadnud, ent oli teadlik teisest, ööl vastu pühapäeva toimunud löömast, mis leidis aset väljaspool pubi ruume Tallinna tänaval. Nurmsaare sõnul ei ole õige väljas muruplatsil või Tallinna tänaval juhtunut seostada pubiga, sest seal liiguvad ka teistest lõbustuskohtadest tulnud inimesed.

Rakvere abilinnapea Rainer Miltop ütles, et on toimunust kuulnud ja linn soovib kindlasti selle kohta infot politseilt ja Virma pubilt.

“Väga kahju, et sellised jamad juhtuvad,” jätkas Miltop. “Eeldan, et politsei peaks tagama korra.” Abilinnapea selgitas, et korravalvurid ju teavad lõbustusasutusi, mis on nädalavahetustel kauem lahti, ja politseipatrullid peaksid sellistel kohtadel sagedamini silma peal hoidma.

Korra tagamist lõbustusasutuste vahetus läheduses arutasid linnavõimud ka eelmisel aastal, kui kerkisid probleemid Parkali tänaval tegutseva Rakvere Kebabiga. Pärast kahte koosistumist on seal olukord paranenud.

Kebabi omanikud nõustusid tegema turvalisuse tagamiseks kulutusi ja sinna paigaldati turvakaamera. Samuti palgati turvamees.

Miltopi sõnul eelistabki ta osalistega ühise laua taha istuda ja asjad selgeks rääkida, sest meilitsi või telefonitsi suhtlemisel võib osa infot kaduma minna või räägitakse lihtsalt üksteisest mööda.

Rakvere haigla peaarst Sirje Kiisküla ütles, et laupäeval ja pühapäeval vägivallale viitavate vigastustega Rakvere haigla traumapunkti ei pöördutud.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles