Kooselu hapu tõega

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Petersen ja Per William Petersen kaasavad loomingusse naeratuse ning ärgitavad kunstiteoseid julgesti tõlgendama.
Sirje Petersen ja Per William Petersen kaasavad loomingusse naeratuse ning ärgitavad kunstiteoseid julgesti tõlgendama. Foto: Rakvere Teater

Millist rada liiguvad teie mõtted, kui kuulete, et kaks kunstnikku on avanud ühiselt kolm näitust, pealkirjadeks “Kooselu”, “Tõde on hapu” ja “Kaks maailma”?

Tõde on lihtne: Rakvere teatrimajad vallutanud näitused esitlevad kunstnikest abielupaari Sirje ja Per William Peterseni loomingu värvikaid, mõtlikke ja vaimukaid tahke. Sirje Peterseni suuremõõtmelised värvi- ja mõttekihilised maalid loovad koosmõjus Per William Peterseni vaimuka geomeetrilise maali- ja skulptuuriloominguga sümbolirohke maailma. Teatri väikeses majas astub kümme aastat tagasi Taanist Tartusse kolinud mees vaatajate ette sõnasse ja pilti vormitud pipraselt eluliste aforismidega.

“Suurepärane näitus! Objektid toovad meie majja elevust ja liigendust,” kiitis kolmikväljapanekut Rakvere teatri peakunstnik Eveli Varik. “Meil on teinud näitusi kunstnikupaare, kes on loomelaadilt väga sarnased, aga Sirje ja Per on väga erinevad. See, et üks on meeleline suurt formaati kasutav maalija ja teine paelub geomeetriliste vormidega, töötab omapäraselt hästi. Siin on vaatamist igaühele, ka kunstivõhikule.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles