Kunda slaavlaste selts teeb nukuteatrit

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slaavi ühing Läte lavastas nukuetenduse "Petruška".
Slaavi ühing Läte lavastas nukuetenduse "Petruška". Foto: Erakogu.

Laupäeval toimus Kundas seltside majas pärast kaks kuud toimunud proove Slaavi ühing Läte nukuteatri esietendus.

"Meie juhendajal oli juba ammu peas mõte, et võiksime teha nukuteatrit, nüüd sai see lõpuks teoks," rääkis Tatjana Mihaljuk.

Ettevõtmine õnnestus tänu Leader projektile, mis võimaldas õppida Vene Nukuteatrist tulnud õpetaja käe all.

Oma näitetrupi esimeseks lavastuseks valiti "Petruška". "Tegemist on looga, mis on vene nukuteatri alguseks. Minu meelest näitab see ka tänapäeval rahva probleeme, suhteid ja sõnum on see, et kõik on lahendatav, kõike tuleb huumoriga võtta," märkis Tatjana Mihaljuk.

"Petruškat" mängisid seitse näitlejat sirmi taga ning laulis-tantsis kuueliikmeline ansambel.
Kõik nukud meisterdasid slaavi naised ise. "Mulle meisterdamine väga meeldis. Algul joonistasime ja kujutasime endale ette, kuidas tegelaskuju välja võiks näha. Selgus, et igaüks andis justkui oma tegelasele hinge – joonistaja iseloom vastas ka nukule," rääkis Tatjana Mihaljuk, kes valmistas etenduse tarvis koera ja nunna.

Väike ruum mahutas nooremat ja vanemat publikut üle viiekümne inimese. Teiste seas oli näitemängu jälgimas ka Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum.

"Väga huvitavalt lahendatud etendus, isegi eurod oli sisse põimitud. Ma ei teagi, et siinkandis oleks varem midagi sellist tehtud – minu melest võiks see trupp isegi Euroopasse sõita!" jagas Vallbaum muljeid.

"Petruškat" näeb juba 26. detsembril Tallinnas rahvuskultuuride ühenduse liidu Lüüra üritusel, Mihaljuki sõnul etendatakse tükki tulevikus ka veel Lääne-Virumaal ning plaanis on samade nukkudega teha veel uusi lavastusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles