Tapa vald jagas vabariigi aastapäeval tunnustust

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe kahest Tapa valla teenetemärgist pälvis Helle Koitjärv. Teda tänab valla kultuurispetsialist Indrek Jurtšenko.
Ühe kahest Tapa valla teenetemärgist pälvis Helle Koitjärv. Teda tänab valla kultuurispetsialist Indrek Jurtšenko. Foto: Eva Klaas

Vabariigi aastapäevale pühendatud kontsertaktusel Tapa kultuurikojas kuulutati välja aasta tegijad ning teenetemärkide ja elutööpreemia saajad.

Tapa valla teenetemärgid anti Helle Koitjärvele ja Neeme Külmallikule.

Alati rõõmsameelne, aus ja otsekohene Helle Koitjärv töötas kuni eelmise õppeaastani õpetajana – 66 aastat, neist 63 Lehtse kooli ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetajana.

Helle Koitjärv on aastaid juhendanud õpilaste koduloo uurimistöid, tutvustanud Lehtse maid sealkandi külalistele.

Neeme Külmallik on õpetanud mitu aastakümmet Tapa gümnaasiumis ja vene põhikoolis noori autot juhtima, samuti juhib ta Tapa Autokooli.

Neeme Külmallik on aktiivne kogukonna ja liikluskomisjoni liige, tänu tema ettepanekutele on Tapa linna ja valla liikluskorraldus muutunud aina paremaks, samuti on ta kuulunud turvalisusekomisjoni.

Elutööpreemia pälvis doktor Reet Mitt, kes on röntgenoloog ja ultraheliarst. Mitt töötas Tapa haiglas 1971. aastast 2015. aasta sügiseni. Sageli varju jäänud töö tõttu, mis toimus pimedas ruumis, on jäänud ta tihtilugu patsientidele märkamatuks. Tänu Reet Miti professionaalsetele hinnangutele ja kommentaaridele said arstid patsientidele panna õigeid diagnoose.

Aasta tegijateks isikuteo kategoorias nimetati Ave Pappe ja Reigo Tamm. Ave Pappe töötab MTÜ Tapa Lastekaitseühing juhina ja noorsootöötajana 2001. aastast. Ta aitab vallal arendada noorsootööd, korraldades selleks ka vajalikke küsitlusi. Ta organiseerib noorteüritusi, veab huviringe, nõustab, on mentoriks valla noortekogus.

Reigo Tamm on Tapa vallas kümne aasta jooksul käima lükanud ja korraldanud palju suurprojekte: kontserdisarjad “Noored muusikud”, “Rosaarium”, “Koolialguse pidu” ja ettevõtete tutvustamisürituse “Tapa mess”. Idee autorina on ta aidanud luua Tapa vaksalisse suveteatri ja valda noortekogu.

Aasta tegija tiitli organisatsiooni teo kategoorias nimetati osaühing Mini-Linda, mis on Tapa vallas üks staažikamaid ettevõtteid. Seal toodetakse laevakatteid, suuri välitelke, tooteid kaitsejõududele. Tapa valla inimestele kuuluvas ettevõttes töötab 30 inimest. 2015. aastal lõpetati selle esimese korruse remont, tehti suuri investeeringuid, mille käigus automatiseeriti täielikult juurdelõikus.

Lisaks andis vallavanem Alari Kirt üle tänukirjad 20 tublile inimesele, kes on panustanud eri valdkondades tegutsedes Tapa valda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles