“Märgatud:” lehtede loojad räägivad suu puhtaks

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Märgatud:” lehtede loojad räägivad suu puhtaks
“Märgatud:” lehtede loojad räägivad suu puhtaks Foto: kuvatõmmis, montaaž

Ilmselt ei ole ühelegi aktiivsele Facebooki kasutajale jäänud märkamata seal meeletult palju jälgijaid kogunud, ent üdini vastuolulised “Märgatud:” lehed, kuhu sattumine võib olla ühtaegu nii õudusunenägu kui meeldiv üllatus.

“Märgatud:” lehtede kontseptsioon on üpriski lihtne: loodud on anonüümne asulapõhine Facebooki-lehekülg (näiteks “Märgatud: TALLINN’as”), mis on osa suuremast ühe brändiga võrgustikust, mille haldajad on kõikidele saladuseks. Facebook laseb aga kõigil kasutajatel lehe haldajatele privaatsõnumeid saada – nõnda, et ainult administraator teab, kes info edastanud on.

Anonüümne haldaja postitab talle saadetud infokillu oma lehele, kus seda näevad kõik teised, kes “Märgatud:” lehte jälgivad. Ainult et keegi ei tea, kes informatsiooni avalikkusele edastas (muidugi juhul, kui info edastaja seda ise ei soovi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles