Kadrina õlleolümpial pärjati võitjaks Sauna Session ja Tume Pool

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtul tulid Kadrina saunaklubi mehed ja nende sõbrad rahvamajja kokku, et üheskoos proovides, arutledes ja pisut ka vaieldes hinnata väikepruuliõllesid. Konkursil „Kadrina hää õlu 2016“ tuli kargetest õlledest võitjaks Tankeri poolt toodetud Sauna Session, rasketest märjukestest aga Õllenaudi tehtud Tume Pool.

Kadrina rahvamajas, kohaliku kapelli muusika saatel, toodi 65 osalejale proovida ja hinnata 17 pudelit erinevaid kesvamärjukesi. Esialgu pidid osalejad proovima heledaid, hiljem tumedaid õllesid. Seekord said tootjad igast pruulikojast saata hindamisele ainult ühe õllemargi, mis tähendas vaid seda, et tegemist oli hetkel parimate väikepruulikodade õlledega.

Iga õlle jaoks anti hindajatele aega arvamust avaldada 5minutit. Esimesed lonksud, tõesti vaid mekkimise jagu, andsid vaikselt üritusele hoogu. Veel ei arutletud ega vaieldud omavahel õlle omaduste üle, igaüks pusis ise, hinnates joogi disaini, vahtu, värvi, lõhna ja maitset, andes niimoodi odramärjukesele lõpphinnangu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles