Kunstitudengid näitavad Art Cafe´s vaatenurga väge

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu kõrgem kunstikool

Rakvere Art Cafés  on märtsis eksponeeritud Tartu Kõrgema Kunstikooli (TKK) üliõpilaste joonistuste näitus „Mida sa näed?”

Natüürmort, asju kuhjas täis töölaud, esemed toanurkades...  Kuidas me maailma näeme, mida me vaatame, mis on meile tähtis? Kas ja kuidas info objekti kohta muutub sõltuvalt asukohast, kaugusest, pealt- või külgvaatest? Kui me selekteerime olulise välja, siis kuidas me seda kujutame? Millal hakkab detail elama oma elu ja vaataja ei hooma enam tervikut? Mis on pildil ja mis on sealt välja jäänud? Kas sõber, kõrvaltvaataja või teine inimene näeb sama, mida kunstnik?

Esemelist maailma komplekteerisid, vaatlesid ja kujutasid ning detaili ja tervikuga mängisid TKK nahadisaini, mööbli- ning fotograafia osakonna üliõpilased: Riina Varol, Grete Pertel, Reti Kokk, Maarit Brit Tanni, Maarja Liis Veikesaar, Anari Västrik, Laura Martin, Marge Allik, Anete Juhari, Anu Kookla, Anet Plakso, Raune Põllu, Maarja-Ly Ojasalu ja Valeria Mitjurina.

Üliõpilasi juhendas TKK joonistamise õppejõud Ave Avalo. Joonistused on valminud 2015 aasta sügisel.

Näitus ”Mida sa näed?” on eksponeeritud 1. -31. märts Rakvere Art Café´s

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles